Antena Căutare

În România, vremea este la extreme. Urmează VAL DE CANICULĂ?

În cea mai ploioasă vară din ultimele decenii, inundaţiile au lovit din nou. Mai bine de jumătate din ţară este sub cod galben şi portocaliu de ploi. Râurile au ieşit din matcă în mai multe judeţe. Iar viiturile au măturat localităţi întregi. Un bărbat, tată a cinci copii, a murit în judeţul Neamţ, surprins de puhoaie.

În cea mai ploioasă vară din ultimele decenii, inundaţiile au lovit din nou. Mai bine de jumătate din ţară este sub cod galben şi portocaliu de ploi. Râurile au ieşit din matcă în mai multe judeţe. Iar viiturile au măturat localităţi întregi.

Un bărbat, tată a cinci copii, a murit în judeţul Neamţ, surprins de puhoaie. Pericolul rămâne până mâine seară. Guvernul va debloca fonduri pentru a-i ajuta pe sinistraţi.

Meteorologii au emis 49 atenționări și avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de fenomene meteorologice în ultimele 24 de ore.

Au fost salvări dramatice prin apa de un metru şi jumătate. Doi oameni s-au adăpostit de viitură pe capota maşinii. O femeie de 58 de ani, rămasă blocată în casă, a sunat la 112 să ceară ajutor. În toiul nopţii, 200 de oameni, printre care 50 de copii au fost evacuaţi. În urma lor, apa a intrat în case şi a lăsat tone de mâl.

Într-un sat din Neamţ, un bărbat aflat cu vacile pe păşune a fost ucis de viiturile venite de pe dealuri. Avea cinci copii.

Luna august va aduce, în sfârșit, temperaturi de vară

"Gradul de instabilitate atmosferică este în accentuare pentru partea de est şi de sud-est a teritoriului ţării noastre. Atâta timp când nucleul acesta va rămâne deasupra Mării Negre va determina un raport de umezeală ridicat şi cantităţi mari de precipitaţii", explică Alina Şerban, meteorolog.

Până mâine seară, la ora 21, periculul de inundaţii rămâne, iar meteorologii spun că abia spre finalul săptămânii vremea se va încălzi și vom scăpa de ploi. Treptat, valorile termice își vor intra în normalul perioadei, iar august va aduce, în sfârșit, temperaturi de vară.

POTOP în țară! Următoarele ore sunt CRITICE. Turiștii de pe litoral, sfătuiți să rămână la adăpost... CLIMA s-a schimbat definitiv! Specialiștii avertizează: Tornadele vor deveni un fenomen obișnuit în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x