Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Încălzirea globală: 2020, un an al fenomenelor meteo extreme. Ultimul deceniu a fost cel mai fierbinte din istorie!

Trebuie să ne pregătim pentru tot mai multe fenomene extreme. Ultimul deceniu a fost cel mai fierbinte din istorie. Şi doar un an, în ultimii 140, a fost mai călduros decât 2019. Trei organizaţii mondiale confirmă scenarii îngrijorătoare şi lansează un avertisment dur pentru 2020.

Ultimul deceniu a fost cel mai fierbinte din istorie!

Gheţarii se topesc cu un ritm ameţitor, iar incendiile sunt tot mai violente. Natura ne avertizează. Pământul nu a fost niciodată atât de fierbinte.

Deceniu după deceniu, planeta continuă să se încălzească. ONU, NASA şi Agenţia britanică de meteorologie au confirmat că ultimii 10 ani au fost cei mai călduroşi din istorie. Iar 2019, al doilea cel mai călduros an din istorie. 2020 va continua acest trend periculos. Avertismentul vine chiar de la Directorul Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei.

Potrivit unei estimări ONU, emisiile de gaze cu efect de seră, cele care reţin căldura, trebuie reduse cu 7,6 la sută în fiecare an până în 2030 pentru a limita creşterea temperaturii şi a stopa din efectele antrenate de aceasta. În Germania, activiştii au deschis trei dosare la Curtea Constituţională împotriva Angelei Merkel. O acuză că nu ia suficiente măsuri pentru a frâna încălzirea climatică.

Comisia Europeană este decisă să devină până în 2050 primul bloc din lume fără emisii nocive în atmosferă. În acest scop, a fost alocat un buget pentru investiţii de o mie de miliarde de euro.

Recomandari