Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

România este sub ape! Inundații și grindină de dimensiunea unui ou! Vijeliile nu se opresc nici în următoarele ore

Val de inundații în toată țara. Viiturile au măturat tot ce le-a ieșit în cale. În România se află în vigoare mai multe avertizări meteorologice şi hidrologice.

România este sub ape! Inundații și grindină de dimensiunea unui ou! Vijeliile nu se opresc nici în următoarele ore

Imagini șcante au fost postate pe pagina de Facebook a localităţii Măzăreşti, din judeţul Suceava. Furtuna ce a lovit locaitatea a produs pagube importante. În sat, bucăţile de gheaţă căzute au avut şi dimensiunea unui ou.

Judeţul Suceava este sub cod portocaliu de vreme rea până la ora 19.00.

O viitură a lovit şi Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud. Imaginile surprinse de un localnic şi distribuite pe pagina de Facebook Meteoplus prezintă amploarea evenimentelor hidrologice.

Furtunile continuă și în următoarele zile

Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 10.00, pentru Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova.

„În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp”, anunţă meteorologii.

Totodată, a intrat în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, începând de miercuri dimineaţă şi care expiră vineri, la ora 23.00.

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...35 l/mp”, precizează meteorologii.

Recomandari