Antena Căutare

Iulie se încheie cu potop! Ploile pun stăpânire pe toată țara. Cum va fi vremea zilele următoare

Cea mai ploioasă vară din ultimii zece ani nu se dezice de vremea rea și de avertizările continue emise de meteorologi. Ultimele zile din luna iulie aduc instabilitate atmosferică în toată țara si cod galben de precipitații torențiale în 22 de județe.

Cea mai ploioasă vară din ultimii zece ani nu se dezice de vremea rea și de avertizările continue emise de meteorologi. Ultimele zile din luna iulie aduc instabilitate atmosferică în toată țara si cod galben de precipitații torențiale în 22 de județe.

Conform ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul şi estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureş, precum şi în zonele montane.

Vor fi afectate integral judeţele Maramureş, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş Severin.

Parţial, vor fi afectate Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş şi zonele de nord ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

De asemenea, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină.

PROGNOZA METEO pentru marți, 31 iulie

Vremea instabilă se va menţine accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii şi se va manifesta prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe arii extinse în sud, centru şi est şi local în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 şi 23 de grade.

PROGNOZA METEO pentru miercuri, 1 august

Vremea va fi în continuare în general instabilã. În zonele montane, dar şi în regiunile extracarpatice, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. În restul teritoriului, dar mai ales în centru, astfel de manifestãri vor fi pe arii mai restrânse, îndeosebi dupã-amiaza şi seara. Izolat, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în est şi sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade.

Un CICLON va lovi România! Zona din țară care va fi cea mai afectată! Sunt anunțate ploi torențiale, vânt puternic și gr... Imagini apocaliptice pe litoralul românesc. Un NOR neobișnuit a apărut pe plajă, iar lumea s-a îngrozit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x