Antena Căutare

Meteo: ANM a făcut anunțul! Vom avea vară în mijlocul iernii. Cum va fi vremea astăzi

Astăzi, valorile termice se vor păstra la fel de ridicate, cu precădere la deal şi la munte, iar în zonele joase de relief din sudul, estul şi centrul țării, cu precădere dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, iar izolat şi trecător burniţã.

Meteo: ANM a făcut anunțul! Vom avea vară în mijlocul iernii. Cum va fi vremea astăzi
ANM a făcut anunțul! Vom avea vară în mijlocul iernii.

Potrivit datelor publicate de ANM, vom aveaa vară în mijlocul iernii

În restul țării cerul va fi stabil, cu înnorãri temporare spre sfârşitul intervalului în regiunile sud-vestice, fără probabilitate de ploaie, iar la începutul şi sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Pe crestele montane, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 14 grade, pe când cele minime vor fi cuprinse între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jur de 9 grade în Dealurile de Vest.

2019, cel mai călduros an

Se pare că 2019 se află pe podiumul celor mai călduroşi ani din ultimii 140 de ani.

„La nivel mondial, în 3 decembrie, a fost prezentată analiza anului în curs de către Organizaţia Meteorologică Mondială, în cadrul Conferinţei Globale Climatice COP25 care s-a desfăşurat la Madrid. Astfel, concluzia este că anul 2019 pare a fi pe locul 2 sau 3 în topul celor mai călduroşi ani din istorie, de fapt din ultimii 140 de ani de când se fac măsurători la nivelul serviciilor meteorologice din întreaga lume. Este semnificativ de menţionat faptul că deceniul 2001 – 2019 este cel mai călduros. De asemenea, fiecare deceniu începând din 1980 şi până în prezent a fost mai cald decât deceniile precedente, comparativ cu perioada pre-industrială. Toate aceste comparaţii se fac, în special, cu perioada de referinţă 1850 – 1900. Acest lucru confirmă tendinţa evidentă, de la an la an, în ceea ce priveşte creşterea temperaturii medii anuale la nivel mondial şi, iată, că nici România nu face excepţie”, spune directorul general al ANM, Elena Mateescu.

ANM anunță temperaturi ridicate pe toată perioada săptămânii. Totuși, începând cu 23 decembrie se va intra într-un proces de răcire treptată, care va face ca în ultimele zile de prognoză să se înregistreze temperaturi în jurul celor caracteristice peioadei.

Media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Meteo 19 decembrie 2019 .Vremea va fi anormal de caldă... ANM anuntă că se strică vremea în zilele următoare, până la Crăciun. Precipitații și frig în mai multe regiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x