Antena Căutare

Vremea se schimbă total în noaptea de Revelion și în primele 2 zile din 2019! Noul an aduce ninsori și fenomene meteo extreme!

Meda Andrei, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunțat, duminică, cum va fi vremea în noaptea de Revelion și în primele 2 zile din 2019.

Vremea se schimbă total în noaptea de Revelion și în primele 2 zile din 2019! Noul an aduce ninsori și fenomene meteo extreme!
cum va fi vremea de revelion

Meda Andrei, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunțat, duminică, cum va fi vremea în noaptea de Revelion și în primele 2 zile din 2019.

Potrivit specialistului, în noaptea de Revelion, la nivel naţional, inclusiv în Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, cu valori termice normale pentru această perioadă.

„În noaptea de Revelion, în ţară, cerul va fi parţial noros şi trecător se vor înregistra precipitaţii slabe, mai ales ninsori la munte în Transilvania şi nordul Moldovei, şi mixte izolat în rest. Nu este exclus ca pe suprafeţe foarte mici să se formeze polei sau gheţuş, temperaturile fiind negative şi cuprinse între 9 grade, în estul Transilvaniei, şi doar un grad Celsius, în dealurile Banatului. De asemenea, în noaptea de Revelion, poate să apară pe suprafeţe mici ceaţa, cel mai probabil în partea de sud şi de est a ţării. În Capitală, vom avea o noapte cu un cer parţial acoperit de nori şi o temperatură minimă de între minus 3 şi minus 2 grade şi condiţii ca vizibilitatea să scadă puţin, mai ales spre dimineaţă”, a spus Andrei.

CUM VA FI VREMEA PE 1 IANUARIE 2019

În ceea ce priveşte prima zi a anului 2019, meteorologul ANM a menţionat că norii vor continua să fie prezenţi în majoritatea regiunilor, iar vântul se va intensifica în special în zonele montane, la altitudini mari.

„În ziua de 1 ianuarie, la nivel naţional vom avea temperaturi normale pentru data din calendar, cu maxime cuprinse între minus 3 şi 5 grade Celsius. În noaptea de 1 spre 2 ianuarie minimele se vor situa între minus 7 şi 2 grade Celsius. Mai mulţi nori şi precipitaţii în vest, centru şi nord, precum şi la munte, dar acestea vor apărea mai degrabă seara şi în cursul nopţii. Pe timpul zilei, precipitaţiile vor fi doar izolate. În rest, vor fi când nori, când soare şi doar izolat, posibil, precipitaţii mixte. Încet, încet vântul se va intensifica la început la munte, la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, pe arii restrânse şi la cote mult mai reduse în zonele mai joase de relief cu precădere în cele din nord-vest. În Bucureşti, în prima zi a anului 2019, vor fi înnorări, iar vântul nu va depăşi nivelul de moderat, de 30 - 35 km/h. Temperatura maximă va fi în jurul a 2 grade Celsius, în timp ce, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, valorile termice vor deveni negative, până la minus 4 grade, dimineaţa”, a afirmat Meda Andrei.

CUM VA FI VREMEA PE 2 IANUARIE 2019

Prognoza de specialitate relevă, totodată, că, pe data de 2 ianuarie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor, în special mixte, va fi mai ridicată în zone din vestul, nordul şi centrul ţării.

„Pe data de 2 ianuarie, în continuare vor fi mai mulţi nori şi precipitaţii în vestul, nordul şi centrul ţării. Acestea vor fi mixte în Banat şi în Crişana, cu ninsori la munte în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei. În rest, vor fi înnorări trecătoare şi condiţii de ploaie foarte reduse. Vântul se intensifică în vest, centru şi sud, dar mai ales la munte, cu precădere la altitudini mari. Maximele din 2 ianuarie vor fi cuprinse între minus un grad şi 7 grade Celsius. La nivelul Capitalei, ziua de 2 ianuarie va veni tot cu destul de mulţi nori, însă cel mai probabil nu vor fi precipitaţii. Vântul va sufla cel mult moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius. La munte, precipitaţiile vor fi mai mult sub formă de ninsoare, iar în zonele mai joase la început vom avea şi ploaie, şi lapoviţă, iar pe măsură ce înaintăm în anul care urmează acestea se vor transforma în ninsori”, a subliniat reprezentanta ANM.

Vremea se înrăutățește! Ce anunță meteorologii pentru următoarele ore... Vremea 31 decembrie. Prognoza meteo anunță ger puternic și ceață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x