METEO. România este măturată de vijelii. Cum va fi vremea în următoarele zile, în țară

În ultimele zile România a fost măturată de furtuni și inundații, iar unele dintre cele mai afectate județe au fost Alba, Bihor, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Neamţ şi Suceava. În 90 de localităţi din 19 judeţe, apa a inundat sute de case, curţi, beciuri şi subsoluri, dar şi infrastructura rutieră.

METEO. România este măturată de vijelii. Cum va fi vremea în următoarele zile, în țară

Mai mult, în Bihor, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar o altă persoană a căzut și ea victimă în judeţul Vaslui din cauza vremii năprasnice.

În intervalul 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 2:00, va fi în vigoare avertizarea Cod portocaliu de vremea rea în Moldova, Transilvania, Maramureş, local în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zonele montane, unde vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50 – 80 l/mp. Vor fi şi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină, îndeosebi în est şi sud-est.

ANM a emis avertizare de cod portocaliu de furtuni pentru mai mult de trei sferturi din ţară şi cod galben de instabilitate atmosferică în 13 judeţe şi municipiul Bucureşti, ambele valabile până mâine la ora 2:00. Sunt, de asemenea, emise coduri roşii de inundaţii pentru râuri din judeţele Maramureş, Suceava, Neamţ, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Harghita şi Bacău.

COD GALBEN în România: descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

În intervalul 24 iunie, ora 2:00 – 25 iunie, ora 10:00, va intra în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme instabilă ce va afecta peste trei sferturi din ţară. Astfel, în zonele montane, precum şi în nordul, centrul, estul şi local în sudul ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Miercuri noaptea, la ora 2:00, va fi valabil un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în extremitatea de vest şi local în sudul ţării. În aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 40 – 50 l/mp.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri