Antena Căutare

Meteorologii anunță ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Cât de tare se strică vremea și ce zone sunt afectate

Meteorologii anunţă că, până joi seară, vor fi ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi precipitaţii mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.

Meteorologii anunță ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Cât de tare se strică vremea și ce zone sunt afectate
Meteorologii anunță ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Cât de tare se strică vremea și ce zone sunt afectate | Shutterstock

Totodată, vor fi intensificări ale vântului în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest. În Bucureşti, vremea se va răci semnificativ, temperaturile din timpul zilei fiind mai mici decât cele specifice perioadei.

Meteorologii anunță ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Cât de tare se strică vremea și ce zone sunt afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de marţi, de la ora 10.00, până joi, la ora 20.00.

Citește și: Vremea se schimbă radical în România. Când vom scăpa de ploi. Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu

Astfel, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei. În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10-15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.

De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40-50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.

În zona municipiului Bucureşti, de marţi, de la ora 10.00, până miercuri dimineaţă, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1-2 grade.

Citește și: Alertă meteo! Meteorologii anunță temperaturi negative și ninsori. În ce zone se schimbă vremea

Începând de miercuri, de la ora 8.00, până joi dimineaţă, valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua anterioară şi se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi de scurtă durată mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 11-12 grade, iar cea minimă de 1-2 grade.

Joi, între orele 8.00 şi 20.00, valorile de temperatură se vor menţine apropiate de cele specifice în ultima decadă a lunii martie, cu o maximă de 11-12 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 21 martie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 22 martie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x