Antena Căutare

Meteorologii anunță vreme severă și ninsori în octombrie. În ce perioadă sunt așteptate fenomene meteorologice specifice iernii

Vremea a suferit o răcire semnificativă începând de duminică în vestul și nordul țării, extinzându-se apoi și în celelalte regiuni în zilele următoare. Cum va arăta vremea în luna octombrie și ce au anunțat meteorologii pentru București.

imagine cu copaci toamna si zapada
Meteorologii anunță vreme rece și ninsori în octombrie. | shutterstock.com

Precipitațiile, sub forma de ploi, au afectat o arie tot mai mare, iar în zonele montane înalte, cantitățile de apă au depășit 10 -15 litri pe metru pătrat, local ajungând chiar la 20 - 25 litri pe metru pătrat.

Citește și: Ninsoare de poveste pe Transalpina. Primii fulgi din an au creat un covor alb care a furat ochii turiștilor | VIDEO

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali și la altitudini

Astfel, în noaptea de duminică spre luni, au apărut deja precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali și la altitudini de peste 1700 de metri în restul masivelor montane

”Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi izolat 20…25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m şi în restul masivelor montane”, prognozează meteorologii.

De asemenea, vântul se va intensifica temporar în cea mai mare parte a țării. În perioada 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12, a fost emisă o avertizare cod galben privind intensificări ale vântului, cu viteze de 55 - 65 km/h în sudul Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei, Moldovei și sud-vestul și estul Munteniei.

Citește și: Prognoza meteo 16 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În Carpații Meridionali și de Curbură, mai ales la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi rafale de vânt în general de 80 - 110 km/h.

”În intervalul menţionat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h”, potrivit ANM.

Veștile bune sunt însă că în Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în ziua de duminică, cu temperaturi maxime de 27 - 29 de grade Celsius și cer senin, dar spre seară se va înnora treptat.

În noaptea de duminică spre luni și luni dimineață sunt așteptate ploi temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va coborî la 11 - 13 grade Celsius. Începutul de săptămână va aduce o răcire semnificativă, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 18 grade Celsius.

Citește și: Cum va arăta vremea până la sfârșitul lunii octombrie și inceputul lunii noiembrie 2023. Meteorologii anunță temperaturi scăzute

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Ninsoare de poveste pe Transalpina. Primii fulgi din an au creat un covor alb care a furat ochii turiștilor | VIDEO... Prognoza meteo 17 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x