Antena Căutare

România trece printr-o perioadă de schimbări majore. Meteorologii explică fenomenele anormale cu care ne vom confrunta

Vremea îşi face de cap. Dacă ieri regretam că am plecat de acasă fără geacă, astăzi temperaturile vor depăşi pragul normal pentru această perioadă.

Vremea îşi face de cap. Dacă ieri regretam că am plecat de acasă fără geacă, astăzi temperaturile vor depăşi pragul normal pentru această perioadă.

În unele zone din ţară se vor înregistra şi cu 10 grade peste normalul perioadei. Explicaţia, spun specialiştii, ar fi existenţa uraganelor din Oceanul Atlantic. Până sâmbătă ne vom putea bucura de ultimele zile de vară. Duminică, în schimb, temperaturile vor scădea şi se vor întoarce ploile.

Căldura în luna septembrie nu este o noutate în România. În urmă cu 72 de ani, în aceeasşi perioadă, în sudul ţării se înregistrau 43 de grade Celsius.

Temperaturile ridicate din prezent sunt consecinţa existenţei celor trei uragane active în Oceanul Atlantic. Forţa lor împinge aerul fierbinte de deasupra Africii către latitudini nordice. Acest fenomen a adus o toamnă călduroasă: în vest ar trebui să fie acum 23 de grade, dar termometrele arată 30.

„Se va încheia repede, din 22 septembrie circulaţia aerului să fie nordică şi se va răci semnificativ pe vestul ţării”, susţine meteorologul Mihăiță Pustiu. „Ne putem aştepta ca de la o zi la alta să fie diferenţe de 10 grade. De exemplu, sâmbătă în România ne aşteptăm la 28, 30 de grade, iar Duminică nu mai mult de 18 grade pe nord”.

Meteo 20 septembrie. Toamna aduce temperaturi de 30 de grade... O masă de GER ARCTIC se îndreaptă spre Europa! Cât de mult vor scădea temperaturile în următoarele săptămâni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x