Căutare Live

Meteorologii sunt în alertă! Un nou ciclon a ajuns în România: Cum va fi vremea

Fenomene meteo extreme sunt asteptate din nou în țara noastră, începând de luni, în special în partea de vest a României, acolo unde sunt așteptate ploi, furtuni și căderi de grindină.

Fenomene meteo extreme sunt asteptate din nou în țara noastră, începând de luni, în special în partea de vest a României, acolo unde sunt așteptate ploi, furtuni și căderi de grindină.

Potrivit ANM, asemenea fenomene își vor face apariția și în celelalte zone, dar într-o măsură mult mai mică.

„Vorbim de un ciclon care s-a generat deja în partea central-sudică a continentului, de fapt vorbim de zona Mării Adriatice şi ceea ce înseamnă împrejurimi. Încă ţările de acolo deja sunt sub influenţa acestui ciclon şi au mai multe coduri, fie galbene, fie portocalii pentru instabilitate atmosferică.

Începând de luni după-amiază, vom începe să resimţim şi noi influenţa acestuia, pentru că acesta continuă să se extindă către estul continentului, estul, sud-estul continentului şi vom intra şi noi sub incidenţa lui, cel puţin jumătatea de vest a teritoriului.

Cam de luni după-amiaza şi până marţi seara ne aşteptăm la perioade de timp cu averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, punctiform la căderi de grindină, dar şi la cantităţi de apă mai însemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantităţi de apă, ar fi Banatul, Crişana şi ceea ce înseamnă zona deluroasă şi montană a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali”, spune Mihai Timu, meteorolog ANM.

Meteo 4 septembrie 2018. Ce anunță prognoza meteo pentru marți... Vremea în București 4 septembrie 2018. Ce anunță prognoza meteo...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri