Antena Căutare

Ninge în România! Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol! Până când va dura episodul neobișnuit de iarnă

România trece printr-un episod neobișnuit de iarnă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol, pentru următoarele zile, precizând în ce zone se va depune zăpada.

Ninge în România! Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol! Până când va dura episodul neobișnuit de iarnă
Ninge în România! Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol! Până când va dura episodul neobișnuit de iarnă | profimediaimages.ro

Conform ANM, până miercuri, vremea va fi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile.

Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

Cod galben în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei

Până miercuri, ora 10.00, în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Cod galben în Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei

Tot până miercuri, ora 10.00, în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10...20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70...90 km/h, viscolind ninsoarea.

Cod portocaliu în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali

Tot până miercuri, ora 10.00, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea a început să se răcească încă de duminică. În cursul nopții dinspre duminică spre luni, s-au înregistrat precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi au început să predomine ninsorile. ANM a anunțat că se va depune strat de zăpadă neuniform de 1...2 cm.

De luni, ora 08.00, până miercuri, ora 08.00, vremea se va menține închisă și va deveni deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Temperatura maximă va fi de 2...4 grade, iar cea minimă de -2...0 grade.

Temporar vor fi precipitații, în cursul zilei de luni sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie, apoi doar ninsoare. Stratul de zăpadă depus la finalul intervalului va fi neuniform, cu grosimi de aproximativ 8...14 cm.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală, în general, de 55...65 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Vremea se răceşte în toată ţara, iar în unele zone sunt aşteptate ninsori. Meteorologii au emis avertizări cod galben şi... Atenționare de maximă importanță! Cod roșu în România! Zonele afectate, în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x