Live acumFilm: Atac de Ziua Nationala
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Ninsori și ploi în România! Unde va ninge ca în povești, în următoarele zile, și cum va fi vremea de Sfântul Nicolae

Ninsori, ploi, lapoviță și frig sunt anunțate în România, potrivit Adminstraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), ce a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţilor pentru intervalul 2 - 15 decembrie.

Ninsori în România.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea sub pragul de îngheţ în mai multe zone, după care vor creşte uşor în intervalul 7 - 10 decembrie. Nu scăpăm de ploi, lapoviţă şi ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 10 decembrie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea, cu temperaturi minime de -5...0 grade, mediat regional, în timp ce maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, până în jurul datei de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

Apoi, în perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8...11 grade şi nocturne de 2...5 grade.

Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului, local vor fi ploi, lapoviţă şi trecător ninsori slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 10 decembrie.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Vremea va fi în răcire în prima parte a intervalului, cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, maxime de 3...6 grade şi minime de -6...-1 grad, în medie.

În perioada 7-10 decembrie vremea se va încălzi determinând valori diurne de 6...11 grade şi nocturne de -2...2 grade.

Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori uşor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte din nou după data de 10 decembrie.

Prognoza meteo pentru Moldova

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu temperaturi maxime de 2...5 grade şi minime de -5...-3 grade.

Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina înregistrarea unui ecart mediu diurn de 5...8 grade şi nocturn de -2...2 grade.

Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările indică situarea acestora în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe cantitativ va fi din nou în creştere începând cu data de 10 decembrie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Vremea va fi în răcire la începutul intervalului, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 2...7 grade şi minime de -2...3 grade.

În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8...11 grade şi nocturne de 2...5 grade.

Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările indică situarea acestora peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 10 decembrie.

Prognoza meteo pentru Banat

Intervalul va debuta cu vreme rece, mai ales în cursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime de 2...6 grade şi minime de -6...-1 grad, în medie.

În intervalul 7-10 decembrie, procesul de încălzire a vremii va determina valori diurne de 7...10 grade şi nocturne de 0...4 grade, mediat regional.

Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările indică situarea valorilor în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

Vor fi precipitaţii mixte la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Prognoza meteo pentru Crişana

Vremea va fi rece în prima parte a intervalului când se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 1...5 grade şi minime de -6...-2 grade.

În perioada 7-10 decembrie, încălzirea vremii va determina valori diurne de 5...10 grade şi nocturne de 0...3 grade.

Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic uşor peste cel normal în a doua decadă a lunii decembrie.

Vor fi precipitaţii mixte la debutul perioadei de referinţă, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi din nou în creştere în cea de-a doua săptămână.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea şi se vor situa într-un ecart mediu de -8...-3 grade; valorile diurne vor fi în general de 0...4 grade.

Ulterior, încălzirea vremii va determina în perioada 7-10 decembrie înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4...8 grade ziua şi de -2...1 grad noaptea.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori -mai ales cele maxime peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Prognoza meteo pentru Maramureş

Va fi o vreme rece în primele zile, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0...4 grade şi minime de -8...-4 grade.

Din data de 7 decembrie vremea se va încălzi determinând valori diurne de 5...8 grade şi nocturne de -3...-1 grad.

Apoi, după 10 decembrie, vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori uşor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului va ninge, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 8 decembrie.

Cum va fi vremea la munte

La începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6...-2 grade ziua şi -12...-8 grade noaptea.

Între 6 şi 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi -1 grad, în medie.

Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi din nou în creştere începând cu 10 decembrie.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro