Antena Căutare

Ninsorile și viscolul lovesc cu putere toată țara! ANM a actualizat prognoza: Anunț de ultimă oră!

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben valabilă din noaptea de marţi spre miercuri şi până miercuri seară, potrivit căreia în regiunile sudice şi sud-estice ale ţării vor fi intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi depuneri de zăpadă şi gheaţă.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben valabilă din noaptea de marţi spre miercuri şi până miercuri seară, potrivit căreia în regiunile sudice şi sud-estice ale ţării vor fi intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi depuneri de zăpadă şi gheaţă.

În urma atenționărilor meteorologice de viscol și ninsori puternice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), autoritățile anunță că peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei.

"La nivelul judeţelor vizate de atenţionarea meteo au fost suplimentate efectivele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât acţiunile acestora pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo să se poată realiza în cel mai scurt timp. Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă provocate de vremea severă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, la Antena 3.

În plus, reprezentanții MAI le-a cerut prefecţilor să ia măsuri pentru punerea în aplicare a planurilor de acţiune pentru sezonul rece şi să asigure că sunt pregătite mijloacele de intervenţie şi că există suficiente stocuri de materiale antiderapante şi de carburanţi.

ANM a emis Cod galben de ninsori și viscol în 17 județe, inclusiv în Capitală

Marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă în 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv Capitala, dar şi o informare de vreme deosebit de rece cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Conform meteorologilor, miercuri, între orele 2,00 şi 20,00, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local, consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri, şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă.

A început urgia! Alertă meteo cod galben de vânt şi ninsori în 16 judeţe! Ce anunță meteorologii... Urgia albă pune stăpânire pe România în doar câteva ore! Avertizarea de ninsori și viscol, extinsă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x