Antena Căutare

Organizația Meteorologică Mondială, anunț terifiant. Este prima oară când se întâmplă asta, în istorie! „Se caută măsuri urgente”

Trăim cel mai cald deceniu din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunțat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), în cadrul Conferinţei ONU privind schimbările climatice de la Madrid.

Organizația Meteorologică Mondială, anunț terifiant. Este prima oară când se întâmplă asta, în istorie! „Se caută măsuri urgente”
OMM a anunțat temperaturi record în ultimul deceniu

„Suntem departe de a atinge ţintele stabilite în cadrul Acordului climatic de la Paris”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM. „Dacă nu luăm măsuri urgente în privinţa schimbărilor climatice, ne vom apropia de o creştere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor la nivel mondial până la sfârşitul acestui secol”, a adăugat acesta.

În primele nouă luni ale anului 2019, temperatura medie globală a depășit cu 1,1 grade nivelul înregistrat înaintea Revoluției Industriale. Potrivit OMM, anul 2019 ar putea fi al doiea sau al treilea cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo

De asemenea, Organizaţia Meteorologică Mondială a anunțat că, potrivit ultimelor studii, concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record în 2018 şi a continuat să crească anul acesta.

Delegaţi din aproape 200 de ţări discută, în perioada 2-13 decembrie la Madrid despre schimbările climatice şi despre modalităţile prin care încălzirea globală ar putea fi limitată.

Vine gerul peste România! Trebuie să ne pregătim pentru trei zile cu aer polar... Prognoza meteo pentru joi, 5 decembrie. Vreme deosebit de rece în toata țara! Zonele în care este frig de crapă pietrele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x