Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Pericol de inundații în România! Este Cod galben! Sunt vizate două județe

O atenţionare de Cod galben de inundaţii ce vizează bazine hidrografice de pe raza a două județe a fost emisă, sâmbătă, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). 

O atenţionare de Cod galben de inundaţii ce vizează bazine hidrografice de pe raza a două județe a fost emisă, sâmbătă, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit hidrologilor, până la ora 24:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice vizate.

Codul galben de inundații vizează bazinele hidrografice: Putna - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Râmnicu Sărat - bazin superior şi mijlociu (judeţele Buzău şi Vrancea).

INHGA a menționat că fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Zăbala - bazin superior şi Milcov - bazin superior.