Antena Căutare

Ploi torenţiale şi furtuni în mai multe zone din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde marţi sunt aşteptate ploi torenţiale şi furtuni, în mai multe regiuni.

MAE informează că, în Republica Elenă, Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru marţi, 16 iulie, respectiv ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale.

Zonele afectate sunt: Insulele Ionice; Epir; Vestul Macedoniei; Macedonia Centrală; Estul şi Vestul Greciei Centrale; Peloponez; Insulele Sporade; Peninsula Attica; Thesalia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă"(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma unei furtuni care a avut loc, miercurea trecută, în Halkidiki.

Sursa : news.ro

A nins în Munții Bucegi, în mijlocul lunii iulie, după nouă ani! Meteorolog: ”Au fost temperaturi foarte scăzute față de... Vremea 16 iulie 2019. Ploi, vijelii și temperaturi scăzute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x