Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe regiuni din țară. Care sunt zonele în care a fost emis Cod portocaliu de vreme rea

Veștile proaste vin de la meteorologi, întrucât au fost emise avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, ce sunt valabile pentru regiunile din nordul, centrul și vestul țării. 

Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe regiuni din țară. Care sunt zonele în care a fost emis Cod portocaliu de vreme rea

Profimedia Images

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri, între orele 10:00 - 21:00, vor fi sub Cod portocaliu de vreme rea zone din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, precum şi din nordul Moldovei, unde se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 30 - 40 litri/mp şi, pe arii restrânse, 50 - 70 litri/mp.

De asemenea, în intervalul menţionat, în nordul Moldovei, estul Olteniei şi vestul Munteniei, precum şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 litri/mp şi izolat 40 - 50 litri/mp. În aceste zone, ANM a emis o avertizare Cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, potrivit Agerpres.

Meteorologii avertizează că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local şi temporar, şi în estul şi sud-estul teritoriului.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri