Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Alertă! Ploi, vânt puternic și grindină, în România! Unde va ploua torențial, în următoarele zile

O atenționare de ploi, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină a fost emisă, luni dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru următoarele zile.

Alertă! Ploi, vânt puternic și grindină, în România! Unde va ploua torențial, în următoarele zile

profimediaimages.ro

Potrivit ANM, atenționarea este valabilă începând de luni, 25 mai, ora 12:00, și până miercuri, 27 mai, ora 23:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină”, a anunțat ANM.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru București

Instabilitatea atmosferică accentuată va fi și caracteristica principală a regimului termic prognozat pentru Bucureşti, în următoarele trei zile.

În intervalul 25 mai, ora 12:00 - 27 mai, ora 23:00, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade în care se vor semnala prin averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi posibil vijelii.

Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi, în medie, 10 - 15 l/mp şi izolat 25 l/mp.

Temperatura maximă se va situa, în Bucureşti, în jurul valorii de 21 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 8 - 11 grade Celsius.

Recomandari