Antena Căutare

Plouă torențial în weekend, în București! ANM a emis un nou cod galben de vreme rea, valabil până luni

Ploi torențiale, vânt intens și descărcări electrice în weeekend, în București! ANM a emis cod galben de vreme rea până luni, valabil în Capitală. Trei sferturi din țară se află sub avertizare de vreme rea.

Plouă torențial în weekend, în București! ANM a emis un nou cod galben de vreme rea, valabil până luni
Meteorologii anunță ploi în Capitală

Instabilitatea atmosferică va caracteriza, în următoarele patru zile, vremea din Bucureşti, perioadă în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi vânt intens, arată prognoza publicată, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea în București: Ploi torențiale în Capitală, până luni

Potrivit meteorologilor, până luni, 22 iunie, la ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în cursul după-amiezelor şi la începutul nopţilor, cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină şi vijelii.

În tot intervalul de prognoză se vor acumula cantităţi importante de apă, iar pentru secvenţe scurte de timp se vor depăşi 15 - 25 litri/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 14 şi 16 grade Celsius.

Cod portocaliu de ploi în trei sferturi din țară, până sâmbătă

ANM a emis, vineri, o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în peste trei sferturi din ţară până sâmbătă dimineaţa, precum şi un Cod galben de vreme instabilă în zone din alte 11 judeţe şi Municipiul Bucureşti.

De asemenea, până luni, la ora 10:00, un alt Cod galben de vreme rea va afecta întreaga ţară. Astfel, în intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima parte a săptămânii viitoare, iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza atenţionările emise vineri.

Cod roșu de ploi torențiale în România! Oamenii sunt îngroziţi de furia apelor: ''Numai când te uiţi îţi vine să leşini!... Potop în România: ANM a emis un nou Cod roşu de ploi. A fost transmis mesaj Ro-Alert către populaţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x