Antena Căutare

Prognoza ANM actualizată. Ploi cu praf saharian în următoarele 24 de ore și temperaturi de peste 25 de grade

Praful saharian a intrat deja în țara noastră și meteorologii spun că, deși se va încălzi considerabil, iar în unele regiuni ale țării temperaturile vor de de vară, de peste 25 de grade Celsius, nu scăpăm de ploi. 

Praful saharian a intrat deja în țara noastră și meteorologii spun că, deși se va încălzi considerabil, iar în unele regiuni ale țării temperaturile vor de de vară, de peste 25 de grade Celsius, nu scăpăm de ploi.

Circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul şi estul Europei, inclusiv în România, conform Ministerul Mediului.

"Administraţia Naţională de Meteorologie informează că, în perioada 23 - 28 aprilie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul şi estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud şi vest de ţara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă", notează sursa citată.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă marți.

Vremea 24 aprilie 2019. Progoza meteo: cât cresc temperaturile în România... Vremea 25 aprilie 2019. Temperaturi maxime în creștere...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x