Antena Căutare

Prima ninsoare pe Transalpina. Imagini și după ce a nins la Bâlea Lac şi pe Vârfu Omu

Aproape toată ţara a simţit venirea toamnei. În țară însă, românii se confruntă deja cu primul episod al iernii. După ce, în weekend, am avut parte de prima ninsoare pe Transalpina, a nins şi la Bâlea Lac şi pe Vârfu Omu.

Prima ninsoare pe Transalpina. Imagini și după ce a nins la Bâlea Lac şi pe Vârfu Omu
A nins in Muntii Fagaras

Așa cum reiese din imagini, la munte s-a depus un strat subţire de zăpadă. Pe Transaslpina s-au pregătit deja utilajele de deszăpezire. Chiar dacă șoseaua nu se închide încă, ciobanii din zonă au decis să coboare cu turmele de teamă să nu rămână blocaţi pe creste.

Anul 2020 are toate șansele să devină cel mai cald an din istorie. Prognoza meteo pentru iarna 2020

„Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016.", a spus Roxana Bojariu, climatolog ANM.

"Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ", a adăugat specialista pentru B1.

"Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani", a încheiat Roxana Bojariu.

Prognoza meteo ANM. Cod galben de ploi și vânt în aproape toată țara. Care sunt zonele afectate... Prognoza Meteo, 3 octombrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x