Cum va fi vremea de Sărbători și unde va ninge de Crăciun. Meteorolog ANM: "Minime de - 11 grade"

Prognoza meteo de Sărbători a fost publicată de Administrația Națională de Meteorologie, care anunță că vremea va fi diferită de Crăciun și de Revelion, în funcție de zona în care ne vom afla. 

Prognoza meteo de Sărbători a fost publicată de Administrația Națională de Meteorologie, care anunță că vremea va fi diferită de Crăciun și de Revelion, în funcție de zona în care ne vom afla.

Astfel, dacă la munte și în regiunile înalte vor fi ninsori abundente, în zonele joase, în partea de sud și de sud-est a țării, temperaturile înregistrare vor depăși normalul perioadei.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: “Se pare că în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme uşor mai caldă decât cea normală a perioadei, mai caldă mă refer la partea de vest şi nord-vest, iar precipitaţiile să fie apropiate de normal. Dacă ne raportăm la normele din perioada sărbătorilor ar trebui să fie maxime cuprinse între -6 şi 2 grade, minime -11 şi 0 grade.”

În decembrie, temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de normele climatologice, încadrate la—0,8 grade Celsius. În sud-estul și local în sudul și vestul țării valorile termice pot fi mai ridicate decât acestea. Ca valori termice medii, meteorologii estimează pentru zona Transilvaniei și Moldovei temperaturi cuprinse între—5 și zero grade Celsius, pentru Maramureș și Oltenia între minus două și zero grade Celsius, iar în Banat, Crișana și Muntenia între zero și 3 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra, în decembrie, valori peste mediile multianuale în centrul, vestul și local în sudul și sud-estul țării, iar în restul teritoriului acestea vor fi normale. Media multianuală lunară a precipitațiilor, pentru luna decembrie, este de 44,8 l/mp, luându-se în considerare intervalul de referință 1981-2010. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 92 l/mp), Oltenia (până la 87 l/mp), Banat și Crișana (între 45 și 70 l/mp).

Ultimele știri