Începutul lunii iulie aduce tot ploi și vijelii. Vești rele de la ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, până pe 20 iulie

Vremea va fi instabilã în cea mai mare parte a ţãrii şi pe parcursul următoarelor 3 săptămâni. Atât finalul de iunie, cât și prima parte a lunii iulie va aduce ploi în cele mai multe regiuni.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, până pe 20 iulie

meteoromania.ro

Potrivit prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea se menține instabilă, iar ploile, descărcările electrice și vântul vor fi fenomene prezente în cea mai mare parte din țară.

Cod roșu de ploi torențiale în România! Oamenii sunt îngroziţi de furia apelor: ''Numai când te uiţi îţi vine să leşini!''​

Sâptămâna viitoare, 22-28 iunie, cerul va avea înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã orele prâzului. Vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe spaţii mici vijelii şi grindinã. Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor însemnate.

În perioada 29 iunie - 6 iulie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în sud-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 6 – 13 iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, însă regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și la munte. Excepție va face sud-estul țării unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă.

În perioada 13 - 20 iulie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Ultimele știri