Antena Căutare

ANM anunță viscol puternic! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Unde va ninge până la Crăciun

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 10-23 decembrie, în regiuni din ţară. Potrivit ANM, temperaturile rămân mai ridicate decât specificul climatologic al acestei perioade din an

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în perioada 10-23 decembrie, în mai multe regiuni din ţară. Potrivit ANM, temperaturile rămân mai ridicate decât specificul climatologic al acestei perioade din an.

Precipitații locale (ploaie, lapoviță și ninsoare) sunt așteptate pe tot parcursul intervalului, însă vor avea caracter temporar și vor fi slabe cantitativ.

În prima săptămână, media regională a valorilor de temperatură va fi apropiată, iar la început chiar ușor peste specificul climatologic al acestei perioade din an, cu maxime diurne de 0 … 5 grade și minime în general de -7 … -2 grade, cu valori mai mici în special în depresiuni în perioada 12-14 decembrie.

Estimările prognostice pentru intervalul 16-23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privința valorilor diurne.

Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, în special în zonele înalte, la munte, dar și în Transilvania și în Nordul Moldovei.

La munte, până în jurul datei de 15 decembrie, temperaturile vor fi în scădere, caracterizând o vreme rece. Valorile diurne vor fi negative în toată zona montană și vor râmâne la pragul de ger (-10 grade) la altitudini de peste 1600 m. Minimele nocturne vor coborî spre o medie de -14 … -12 grade. Estimările prognostice indică după data de 16 decembrie o creștere de temperatură ce va determina, cu probabilitate relativ mare, un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie.

Precipitațiile (predominant ninsori în prima parte a intervalului, apoi mixte) se vor semnala local, vor avea caracter temporar și, în general, vor fi slabe cantitativ.

Averizări ANM. Cod GALBEN de fenomene meteo extreme în această seară... Meteo 10 decembrie. ANM: ceață care determină vizibilitate scăzută...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x