Prognoză meteo, 11 octombrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Meteo 11 octombrie 2020. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări noaptea, în Carpaţii Meridionali, în special în zona înaltă, iar la viteze mai mici local şi în sudul Banatului.

Prognoză meteo, 11 octombrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade Celsius, iar cele minime între 5 grade în depresiunile intramontane şi 16-17 grade pe litoral.

Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă. În București, cerul va fi variabil în cea mai mare parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima termică va fi de 23-24 de grade Celsius, iar cea minimă de 10-12 grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în extremitatea de sud-vest, dar local şi temporar şi în regiunile estice.

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 13 și 22 de grade şi minime între 6 și 16 grade. Pe alocuri, în orele dimineţii, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă.

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil uşor deficitare în regiunile sudice.

Ultimele știri