Antena Căutare

Prognoza Meteo, 14 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Miercuri, 14 iulie 2021, valul de căldură s-a extins în aproape toată țara, iar temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius aproape peste tot.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei Galerie
Miercuri, 14 iulie 2021, valul de căldură s-a extins în aproape toată țara, iar temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius aproape peste tot. | Profimedia

Se anunță caniculă în aproape toată țara, mai puțin pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra astăzi între 29 grade Celsius și 39 grade Celsius, în special prin vestul, sudul și prin centrul țării indicele temperatură-umezeală (ITU) o să depășească pragul critic de 80 de unități.

Avem parte din nou de valori foarte ridicate, iar disconfortul termic va fi accentuat. Atmosfera se va menține liniștită pe parcursul zilei de astăzi, însă spre seară se adună norii și va ploua în mai multe zone ale României. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

Meteorologii anunță și mâine o vreme foarte caldă. Prin sudul, centrul și estul țării vom avea parte de caniculă, în timp ce prin vestul și nord-vestul teritoriului își vor face apariția precipitațiile și instabilitatea atmosferică.

Vineri își vor face simțită prezenta ploile de vară, în special prin vestul țării, pe alocuri și prin centru. Este posibil să se adune cantități foarte mari de apă și vom avea parte și de condiții de grindină. Canicula se menține în sudul țării.

Prognoza Meteo, 14 iulie 2021, București

Și în Capitală avem parte de o zi foarte călduroasă. Mercurul din termometre va urca astăzi până la 34 grade Celsius, iar pe timpul nopții se vor înregistra 21 grade Celsius. Zilele următoare vin în București cu temperaturi ridicate și un disconfort termic deosebit de accentuat.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Până când este valabilă avertizarea

Joi se vor înregistra 36 de grade Celsius și vineri 35 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși frecvent pragul critic de 80 de unități.

Vremea la mare, 14 iulie 2021

Pe litoral se vor înregistra temperaturi mai ridicate astăzi. Maximele vor ajunge până la 30 - 31 grade Celsius. Este recomandat să nu vă expuneți la soare în orele periculoase și să folosiți cremă cu factor de protecție.

Și apa mării este un perfect, temperaturile se vor încadra între 25 grade Celsius și 27 grade Celsius. Se vor înregistra 30 grade Celsius în Mamaia, 29 grade Celsius în Costinești și Neptun, iar 28 grade Celsius în Vama Veche.

Vremea la munte, 14 iulie 2021

Astăzi este o zi perfectă de drumeții. Vremea se menține frumoasă și la munte, iar temperaturile vor fi tot mai ridicate, acestea pornesc de la 22 de grade Celsius în Ceahlău Toaca, 24 grade Celsius în Sinaia, 27 grade Celsius în Păltiniș și se opresc la 31 grade Celsius în Stâna de Vale.

Seara se vor anunța și ploi de scurtă durată în cantități reduse. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată.

Prognoza meteo 14 iulie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 37 grade

Oradea – 39 grade

Suceava – 32 grade

Cluj Napoca – 35 grade

Miercurea Ciuc – 32 grade

Iași – 34 grade

Timișoara – 39 grade

Sibiu – 35 grade

Brașov – 33 grade

Galați – 33 grade

Craiova – 36 grade

București – 34 grade

Constanța – 27 grade

Drobeta – 32 grade

Alertă ANM! Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Până când este valabilă avertizarea... Alertă ANM! Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină. Ce județe sunt vizate de vremea rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x