Căutare Live

Prognoza meteo, 2 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Duminică, în prima zi de Paște, vom avea parte de temperaturi de vară. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat temperaturi extrem de ridicate, ce vor atinge chiar și 30 de grade.

Meteo

Profimedia

O masă de aer tropical va aduce temperaturi de vară în România, în special pe 2 mai, în prima zi de Paște. Acest val de aer cald va predomina în sudul şi estul Europei, în Italia, Grecia şi Turcia fiind așteptate valori de peste 35 de grade Celsius.

Potrivit, meteorologilor, sunt așteptate temperaturi de până la 30 de grade Celsius în România. Potrivit ANM, în ziua de Paşte pot fi atinse maxime de 30 de grade Celsius în sudul, estul și vestulțării.

Însă, de luni revin ploile în cea mai mare parte a țării.

"În acest weekend, vremea va deveni caldã în toate regiunile. Valul de aer cald va urca mercurul din termometre pâna la valori 28-30 de grade Celsius. Nu vor lipsi nici ploile, mai ales în nordul, centrul și nord-estul ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta, dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului; pe arii restrânse ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Citește și: Vremea 3 mai. Temperaturile vor fi în ușoară scădere în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate

Vremea în București de Paște, 2 mai

Duminiăc, 2 mai, vremea va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii mai, dar şi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi noaptea, când vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 29 de grade, iar cea minimă de 15 grade.

Temperaturile maxime de Pșate, 2 mai, din principalele orașe ale țării

 • Baia Mare – 22 grade
 • Suceava – 24 grade
 • Oradea – 25 grade
 • Iași – 26 grade
 • Miercurea Ciuc –22 grade
 • Cluj-Napoca – 24 grade
 • Timișoara – 26 grade
 • Sibiu – 25 grade
 • Brașov – 25 grade
 • Galați – 28 grade
 • Craiova – 29 grade
 • București – 29 grade
 • Constanța – 15 grade

Cum va fi vremea la mare de Paște, 2 mai

Vremea va fi în general frumoasă şi uşor mai caldă faţă de normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 14 grade. Cerul fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Noaptea şi dimineaţa, trecător va fi ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori de 12... 13 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru perioada 26 aprilie - 9 mai. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea la munte de Paște, 2 mai

Vremea va continua să se încălzească, dar gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat va fi grindină.

Prognoza meteo, 1 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Vremea în noaptea de Înviere. Ploi, vânt și descărcări electrice în Bucureşti şi în restul ţării...
Parteneri
Tartă cu prune. Desert simplu și delicios, din puține ingrediente
Catine.ro
Ultimele știri
x