Antena Căutare

Vijelii, grindină și furtuni săptămâna asta! Prognoza meteo 20-26 mai 2019

Vremea 7 zile România. Vijelii, grindină și furtuni săptămâna viitoare! Prognoza meteo 20-26 mai 2019. Buletin Meteo București și avertizări ANM. Vremea pe 7 zile în România

Vijelii, grindină și furtuni săptămâna asta! Prognoza meteo 20-26 mai 2019 Galerie
| meteo 20-26 mai 2019

Vremea 7 zile România. Vijelii, grindină și furtuni săptămâna viitoare! Prognoza meteo 20-26 mai 2019. Buletin Meteo București și avertizări ANM. Vremea pe 7 zile în România

Vremea 7 zile România. Prognoza meteo 20-26 mai 2019. Instabilitate atmosferică. În următoarele 72 de ore vor fi perioade cu instabilitate în cea mai mare parte a țării, ce se vor manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor care vor determina averse cu caracter torențial, frecvente intensificări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Pe spații mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă ce vor mai putea depăși 15-20 l/m2 și izolat chiar 30 de l/m2. Instabilitatea termică se va menține, așadar în zilele ce urmează, dar temperaturile sunt mari.

Vineri, prognoza meteo anunță instabilitate atmosferică crescută îndeosebi în zonele montane și pe arii în general mai restrânse, în Estul teriotoriului, cu precădere în partea Centrală și Central-Sudică a țării. Sâmbătă, manifestările de instabilitate vor prefera jumătatea de Est a țării și ariile restrânse. Duminică vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în jumătatea de Vest a țării, iar în prima parte a zilei, cel mai probabil și în N-V, iar seara și noaptea pe spații mici și în restul teriotoriului. În ceea ce privește regimul termic, în țară asistăm la o încălzire ușoară. Vineri, la nivelul întregii țări se vor semnala între 19 și 28 de grade C, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în S Moldovei.

Vijelii, grindină și furtuni săptămâna asta! Prognoza meteo 20-26 mai 2019

Sâmbătă, maximele vor fi cuprinse între 20 și 27 grade C, cu cele mai ridicate valori în S Olteniei. Duminică se înregsistrează valori maxime cuprinse între 20 și 30 grade C, cele 30 grade C urmând a se înregistra în extremitatea S a Munteniei.

Avertizări meteo ANM - săptămâna 20-26 mai 2019

ANM anunță că în următoarele 72 de ore vom avea ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

De asemenea, până luni, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Meteo București 20-26 mai 2019

În ceea ce privește evoluția vremii în Capitală, pe parcursul zilelor următoare vom asista la o creștere ușoară și treptată, ducând la înregistrarea unor valori normale, iar dumnică, chiar mai ridicate decât cele specifice perioadei. Nu scăpăm însă de instabilitate atmosferică.

Vremea 7 zile București

Instabilitate atmosferică, temperaturi maxime și minime încadrate între 26-27 grade C ș 14 grade C. Va ploua pe parcursul nopților, fiind anunțate averse cu caracter de furtună și descărcări electrice. Apoi, ploile vor continua și pe timpul zilei, vineri, 24 mai 2019, dar și în zilele de weekend. Cantitatea de apă va fi însemnată. Ploile se vor aopri abia la începutul celeilalte săptămâni, respectiv din 27 mai 2019.

Meteo 7 zile la munte

O săptămână caracterizată de instabilitate atmosferică: va ploua când pe timpul zilei, când pe timpul nopților. Maximele și minimele termice vor fi între 21 și 8 grade C. Nopțile vor avea un aer cețos. Ca și zile însorite, vom avea trei la număr, pe parcursul acestei săptămâni, respectiv: marți, vineri și sâmbătă.

surse: ANM, vremeaido

Vremea 20 mai 2019. Cod galben de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara... Vremea în București 20 - 21 mai 2019. ANM, prognoză meteo specială...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x