Antena Căutare

Prognoza meteo 20 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru joi, 20 iunie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru joi, 20 iunie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România. | Shutterstock.com

Descoperă previziunile complete ale meteorologilor despre ziua de joi, 20 iunie 2024. Iată câte grade se vor înregistra.

Prognoza meteo 20 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Valul de căldură va continua să se intensifice în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic se va accentua și va fi caniculă în Banat, Oltenia, Muntenia și pe arii restrânse în Transilvania, Crișana, Moldova și Dobrogea, iar noaptea local va fi tropicală. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile din jumătatea sudică și local în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 10 și 22 de grade.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Horoscop 20 iunie 2024. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara și pe arii restrânse averse, descărcări electrice și condiții de grindină în zona montană și submontană, îndeosebi în Carpații Orientali.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ale vântului mai ales în nordul Moldovei pe parcursul zilei și asociate ploilor.

Vremea în București, 20 iunie 2024

Conform prognozei meteo pentru 20 iunie 2024, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab și moderat.

Alertă ANM! Cod galben de caniculă în mai multe zone ale țării. Meteorologii au anunțat un val de căldură puternic în to... Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pe 20 și pe 21 iunie 2024. Ce zone sunt vizate de averitzarea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x