Antena Căutare

Prognoza meteo 28 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Sâmbătă, 28 august 2021, meteorologii au anunțat vreme instabilă și răcăroasă în cea mai mare parte a țării.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Sâmbătă, 28 august 2021, meteorologii au anunțat vreme instabilă și răcăroasă în cea mai mare parte a țării. | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o un cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, care este valabilă în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00. Zone afectate de avertizarea meteo sunt: vineri - sud-estul, centrul și nord-estul țării, iar sâmbătă - cea mai mare parte a țării, mai puțin regiunile sud-estice.

"Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20...50 l/mp. În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18...20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.", au anunțat meteorologii, conform meteoromania.ro.

Cerul se va menține înnorat în aproape toată țara, iar temperaturile sunt într-o ușoară scădere. Vom avea parte de averse cu caracter torențial, vijelii, intensificări ale vântului, descărcări electrice și cantități însemnate de apă, în special în sudul Banatului și zona deluroasă și montană a Olteniei și din nord-vestul Munteniei, acolo unde cantitățile de apa vor depăși 40 - 50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa între 18 - 19 grade Celsius în Dealurile de Vest și Transilvania, iar 29 - 31 de grade Celsius în Muntenia. Valorile minime vor fi cuprinse între 11 - 22 de grade Celsius.

Prognoză meteo 28 august 2021, București

Ziua de sâmbătă aduce în Capitală temperaturi normale pentru această perioadă a anului, dar și un cer mai mult înnorat. Este posibil să avem parte de averse de scurtă durată și descărcări electrice noaptea.

Citește și: Alertă ANM! Meteorologii anunță cod galben de vijelii, descărcări electrice și vânt, pentru următoarea perioadă. Zonele vizate

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime vor atinge 30 - 31 grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge până la 18 - 19 grade Celsius.

Prognoză meteo 28 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime din principalele orașe ale țării:

Oradea – 19°C

Timișoara – 19°C

Baia Mare – 19°C

Craiova – 26°C

Sibiu – 21°C

București – 31°C

Constanța – 27°C

Galați – 28°C

Brașov – 24°C

Miercurea Ciuc – 21°C

Iași – 24°C

Cluj-Napoca – 18°C

Suceava – 20°C

Vremea la munte, 28 august 2021

La munte vremea va fi în general instabilă. Cerul se va menține înnorat, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse cu caracter torențial, fenomene electrice, iar izolat grindină. Local, cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 l/mp, iar în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali vor fi peste 40 - 50 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi curprinse între 18 - 25 grade Celsius, iar minimele vor atinge 10 - 15 grade Celsius. Se vor întregistra 13 grade Celsius în Ceahlău Toaca, 16 grade Celsius în Stâna de Vale și Păltiniș, iar 19 grade Celsius în Sinaia.

Vremea la mare, 28 august 2021

Nici pe litoral nu scăpăm de precipitații torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cer înnorta. Este posibil să avem parte și de condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 - 27 de grade Celsius, iar cele minime vor atinge 21 - 22 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 - 26 de grade Celsius.

Alertă ANM! Meteorologii anunță cod galben de vijelii, descărcări electrice și vânt, pentru următoarea perioadă. Zonele ... Alertă ANM! Cod portocaliu de ploi abundente în 10 judeţe și cod galben de descărcări electrice, vijelii și grindină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x