Antena Căutare

Prognoza Meteo, 3 octombrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Primul weekend din octombrie aduce vreme bună în toată țara, dar vântul va fi insistent în Nord-Vestul și Estul țării.

Astăzi, 3 octombrie, se vor înregistra temperaturi cuprinse între 22 și 29 de grade Celsius, cu vreme bună în toată țara, potrivit meteorologilor. Vântul va fi mai insistent în Vestul, Nord-Vestul și Estul țării, cu viteze de 45 - 50 km/h.

La munte, în special pe creste, vântul va fi puternic. În Munții Banatului, vântul va atinge viteze și de 80 km/h. E posibil ca în zonele mai joase să fie și ceață, de dimineață.

În Muntenia, vremea se încălzește și temperaturile vor atinge și 29 de grade Celsius. Vreme foarte bună, fără vânt, potrivit meteorologilor.

În Oltenia, se vor înregistra rafale de vânt în zona de Vest a regiunii, dar temperaturile vor crește și aici față de ziua precedentă, cu maxima zilei de 28 de grade.

Soare va fi și în Vestul României, cu temperaturi în creștere. În Timișoara și Lugoj, temperaturile vor atinge și 28 de grade. În zona Banatului, vântul va atinge viteze de 45-55 km/h. Și în Crișana vor crește temperaturile, de la 22-23 de ieri, la 28 de grade Celsius, anormal de cald pentru această perioadă.

Situația meteo se repetă și în Maramureș, unde temperaturile urcă la 26-27 de grade, o încălzire de 6-7 grade față de ziua de ieri.

În Transilvania, în timpul zilei, vremea va fi la fel de plăcuta. De dimineață, în regiunile joase, va fi un pic de ceață. Temperaturile vor atinge pragul de 22-27 de grade pe parcursul zilei.

Până la ora 9 va fi cod galben de ceață în zona județului Harghita, cu vizibilitate mai mică, de 200 de m, pe alocuri mai mică chiar și de 50 de m.

În Moldova, se vor înregistra temperaturi de la 22-27 grade, cu soare, situație meteo similară cu cea din Dobrogea, cu intensificări ale vântului pe alocuri.

În București, maxima zilei va fi de 28 de grade, cu vreme bună. Dimineața vor fi condiții de ceață, mai ales în zona periferică a orașului. Mâine, 4 octombrie, se vor înregistra 29 de grade în capitală și luni, 5 octombrie, vor fi 30 de grade.

Prima ninsoare pe Transalpina. Imagini și după ce a nins la Bâlea Lac şi pe Vârfu Omu... Prognoza Meteo, 4 octombrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x