Antena Căutare

Prognoza meteo 30 aprilie - 12 mai 2019. Vremea în minivacanța de Ziua Muncii

Prognoza meteo 30 aprilie - 12 mai 2019. ANM a emis o nouă estimare, pe regiuni, pentru următoarea perioadă. află cumm va fi vremea de 1 mai și unde va ploua.

Prognoza meteo 30 aprilie - 12 mai 2019. ANM a emis o nouă estimare, pe regiuni, pentru următoarea perioadă. află cumm va fi vremea de 1 mai și unde va ploua.

Administrația Națională de Meteorologie, vremea pe 2 săptămâni.

Vremea în Banat

În prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 grade, apoi se va răci, astfel încât pe 30 aprilie media va coborî spre 14 grade. În intervalul 1-3 mai, temperatura aerului va crește spre medii ale maximelor diurne de 21 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13...14 grade, în medie, însă până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 2 nopți mai reci, cînd media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată, spre medii de 8 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea în Crișana

În prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 18 grade, apoi se va răci astfel încât pe 30 aprilie și 1 mai această medie va fi în jurul a 15 grade. În zilele de 2 și 3 mai, temperatura maximă va avea medii mai ridicate, de 18...20 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci, cînd media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată, spre medii de 7 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea în Transilvania

În primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 13 grade, apoi procesul de încălzire va determina, pe datele de 3 și 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 5 și 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade. Ulterior, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime, în prima săptămână vor avea mici variații în jurul mediei de 5 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci, cînd media lor se va situa în jurul a 2 grade, iar după data de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată, spre medii de 5 grade. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și pe 5 și 6 mai. În celelalte zile vor fi ploi de scurtă durată, în general pe spații mici, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea în Maramureș

În primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 14 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în data de 3 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Se estimează o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 6 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci, cînd media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată, spre medii de 6 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea în Moldova

În primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 15 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade. Se estimează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci, cînd media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 7 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea în Dobrogea

În cursull primelor patru zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 2 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 17 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 19 grade. Până pe 7 mai se estimează o nouă răcire, spre 15 grade, în medie, dar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va reveni la medii ale maximelor termice în jurul a 19 grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 10 grade, apoi vor urma 3 nopți răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 7 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 10 grade, la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi intervale de timp în care local va ploua, în perioada 4-8 mai. În celelalte zile, pot alterna zilele însorite cu cele în care cad ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea în Muntenia

Vremea se va răci treptat în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 18 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jrul a de 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopți răcoroase, cînd media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 7 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spații mici pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea în Oltenia

Vremea se va răci în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 30 aprilie și 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 16 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 și 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jrul a de 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variații în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopți răcoroase, cînd media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere spre medii de 8 grade. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și în intervalul 4-7 mai. În celelalte zile, pe spații mici pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara.

Vremea la munte

Vremea se va răci ușor în primele două zile ale intervalului de referință astfel încât pe 1 mai se vor înregistra maxime termice diurne în medie de 6...7 grade, apoi se va încălzi până în data de 4 mai, când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade. Ulterior, această medie va crește ușor și treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade. Media temperaturilor minime se va situa, în prima săptămână, între 0 și 2 grade. Cele mai reci nopți se vor consemna în intervalul 6-8 mai, iar după aceea temperaturile nocturne vor fi în creștere, de la o medie în jur de -2 grade spre 1...2 grade în diminețile de 11 și 12 mai. Local și temporar aproape zilnic se vor semnala precipitații, mixte la altitudini mari și predominant ploi în rest. Cel probabilitate ridicată, în 30 aprilie și pe 5 mai, acestea vor fi pe arii extinse și mai însemnate cantitativ.

Citește și:

Cum va fi vremea la Mamaia și Vama Veche de 1 Mai

Vremea în București 1 mai. ANM, prognoza meteo specială pentru Capitală... Cod galben de vânt puternic în 18 judeţe şi în Bucureşti, până la ora 21.00. Rafalele pot atinge 75 de kilometri la oră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x