Antena Căutare

Prognoza meteo 5 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luni, 5 august 2024. Descoperă cum va fi vremea în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luni, 5 august 2024. Descoperă cum va fi vremea în România. | Shutterstock.com

Meteorologii anunţă din nou temperaturi caniculare, în luna august, cele mai ridicate valori fiind prognozate a se înregistra în săptămânile 5-12 august şi 12-19 august, când termometrele vor indica 37 şi chiar 39 de grade Celsius.

”Revenim la ceea ce înseamnă fenomenul de caniculă. A fost o săptămână uşor mai suportabilă (…) ceea ce urmează însă, cu debutul lunii august, deja vorbim din nou de temperaturi de 37-38, posibil, în sudul extrem, 39 de grade Celsius.

Şi cu siguranţă săptămânile 5-12, 12-19 august observăm deja abateri în aceleaşi zone în care am avut val de căldură persistentă: Banat, Oltenia, Muntenia şi aproape Dobrogea, dar nu excludem nici estul ţării”, a afirmat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, marţi seară, la Antena 3.

Ea a precizat că luna august va debuta cu temperaturi de peste 35 de grade şi nu se exclude ”un val de căldură persistent”.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Avertizare ANM de caniculă! Meteorologii au anunțat cod portocaliu de vreme deosebit de caldă. Ce zone sunt vizate

Prognoza meteo 5 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Valorile termice vor avea variaţii de la o zi la alta, dar vremea va continua sã fie călduroasã pe arii relativ extinse, îndeosebi în vest şi în sud. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în primele douã zile, în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului.

Vremea în București, 5 august 2024

Valorile de temperatură vor avea variaţii de la o zi la alta, dar vremea se va menţine cãlduroasă. În primele două zile, pentru intervale scurte de timp, vor mai fi posibile averse şi descărcări electrice.

Prognoza meteo 4 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă meteo! Este Cod galben și portocaliu în numeroase județe ale țării! Ce temperaturi se vor înregistra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x