Antena Căutare

Prognoza meteo 8 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo în urmă cu puțin timp de cod galben de caniculă. Iată cum va fi vremea astăzi, 8 august 2021, în România.

Harta Romaniei cu simboluri ale vremii
Prognoza Meteo, 8 august 2021 | Shutterstock

UPDATE: Meteorolgii au emis astăzi, 8 august 2021, la ora 10.00, o avertizare de caniculă şi disconfort termic ridicat şi anunţă că, până miercuri seară, va fi cod galben în sud-vestul şi sudul ţării.

Prognoza meteo 8 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Peste tot în România va fi cald astăzi, 8 august 2021, dar în sudul și vestul țării, temperaturile vor fi cele mai ridicate. La amiază, vremea va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia (local) și în sud-vestul Munteniei și al Transilvaniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul teritoriului și în zona Carpaților Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor și, temporar, în regiunile vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27...28 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat și sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8...9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23...24 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață, conform Observator.

Vremea 8 august 2021, în București

În București, vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. Odată cu asta, disconfortul termic va fi și el în creștere. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade, arată aceeași sursă menționată mai sus.

Vremea 8 august 2021, la munte

La munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări ca vor apărea noaptea în Carpații Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe de altă parte, valorile termice vor fi în creștere față de perioada anterioară, a relatat Observator.

Prognoza Meteo, 7 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cod galben de caniculă. Disconfort termic ridicat și temperaturi de 38 de grade Celsius pe timp de zi. Ce zone sunt viza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x