Antena Căutare

Prognoza meteo 9 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că începând cu data de 9 august temepraturile încep să crească în toată țara.

Prognoza meteo 9 august 2021
Prognoza meteo 9 august 2021 | shutterstock

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Iar temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară în timpul după-amiezelor, conform ANM.

"Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Valorile temperaturii maxime se vor situa între 34 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi, în general, de 18...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice (intensificări ale vântului, averse şi descărcări electrice) vor fi posibile îndeosebi în după-amiaza zilei de marţi (10 august)", a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: Cod galben de caniculă. Disconfort termic ridicat și temperaturi de 38 de grade Celsius pe timp de zi. Ce zone sunt vizate

Prognoza meteo 9 august 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 29 de grade

Oradea – 32 de grade

Suceava – 31 grade

Cluj Napoca – 30 grade

Miercurea Ciuc – 31 grade

Iași – 31 de grade

Timișoara – 34 de grade

Sibiu – 32 grade

Drobeta - 37 grade

Brașov – 31 grade

Galați – 33 de grade

Craiova – 38 de grade

București – 36 de grade

Constanța – 29 grade

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că până miercuri, 11 august 2021, la ora 22.00, va fi cod galben în sud-vestul şi sudul României. Temperaturile din timpul zilei vor ajunge la 38 de grade Celsius, iar cele nocturne nu vor scădea sub 20 de grade Celsius.

Cod galben de caniculă. Disconfort termic ridicat și temperaturi de 38 de grade Celsius pe timp de zi. Ce zone sunt viza... Cod galben de vijelii și grindină. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x