Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

Meteorologii au actualizat prognoza! Ninsori, viscol şi strat consistent de zăpadă, în România! Când revine primăvara

Avertizările de cod galben şi cod portocaliu au fost actualizate, marți, de meteorologi, care au anunțat fenomene periculoase până joi, la ora 10.00.

Meteorologii au actualizat prognoza! Ninsori, viscol şi strat consistent de zăpadă, în România! Când revine primăvara

profimediaimages.ro

Conform meteorologilor, vremea va fi rece, vântul va sufla cu putere, se vor înregistra ninsori, iar în unele zone stratul de zăpadă care se va depune va fi consistent.

Astfel, este cod galben, marţi, până la ora 20.00, în cea mai mare parte a zonei montane, în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crişana, local în Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum şi în jumătatea sudică a Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h.

„Vremea se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie”, au transmis meteorologii.

De asemenea, este cod portocaliu, marţi, până la ora 20.00, în vestul Olteniei şi al Carpaţilor Meridionali, unde va continua să ningă moderat cantitativ (10...15 l/mp) şi să se depună strat de zăpadă consistent.

„Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...75 km/h, iar în zona montană a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara şi Gorj, rafalele vor depăşi 80...90 km/h, iar pe creste 100...120 km/h, viscolind puternic ninsoarea”, au mai transmis meteorologii.

De asemenea, de marţi, de la ora 20.00, până joi la ora 10.00, va fi cod galben în zona montană, în nord-estul Munteniei şi pe litoral.

„Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55...80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată şi vizibilitatea redusă”, au mai precizat meteorologii.

Potrivit acestora, va fi cod portocaliu, până joi, la ora 10.00, în zona montană a judeţelor Caraş-Severin, Mehedinţi, Hunedoara şi Gorj, unde vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 80...110 km/h, spulberând puternic zăpada.

Recomandari