Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Prognoza meteo iarna 2019. Director ANM, vremea până în februarie. Temperaturi minime record

Prognoza meteo iarna 2019. Director ANM, vremea până în februarie. Temperaturi minime record. Ce ne așteaptă până în februarie 2019. 

iarna 2018 2019

Prognoza meteo iarna 2019. Director General ANM, vremea până în februarie. Temperaturi minime record. Ce ne așteaptă până în februarie 2019.

Prognoza meteo iarna 2019. Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Business despre fenomenele meterologice din această perioadă. Specialista ANM susține că vremea rea ar putea din aceste zile s-ar putea extinde și că s-ar putea prelungi codul galben, cel puțin în zona de munte.

”La acest moment este în vigoare o atenţionare meteorlogică valabilă până în 15 ianuarie ora 8.00 şi, nu în ultimul rând, atenţionarea meteorologică de cod galben care a intrat în vigoare în această dimineaţă care vizează, în special, zona montană, munţii Apuseni, nordul Carpaţilor Orientali, local zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali. În aceste zone modelele indică cantităţi mari de precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului care, la altitudini mari, să depăşească 100 km/h. (...) "Vorbim de o posibilitate a extinderii codului galben, cel puţin pentru zona montană", a declarat Directoril ANM, potrivit sursei citate.

Prognoza meteo iarna 2019. Director ANM, vremea până în februarie. Temperaturi minime record

Dr. Elena Mateescu, Director General Administratia Nationala de Meteorologie, sursa: hepta.ro

Prognoza meteo iarna 2019. Temperaturi minime record până în februarie

Elena Mateescu, Director ANM, mai precizează că în această perioadă s-au înregistrat temperaturi minime record pentru data climatologică la care ne aflăm, în special în regiunile intracarpatice unde au fost și cele mai coborâte valori din această iarnă, respectiv -20 de grade Celsius, și că temperaturile scăzute vor dura până la finalul lunii ianuarie. De asemenea, specialistul în meteorologie a afirmat că aceste temperaturi și fenomene existente sunt NORMALE pentru iarna din România.

"Până la sfârşitul lunii ianuarie vorbim, pentru fiecare săptămână, de valori ale temperaturilor medii care să se situeze sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, cu cele mai mari abateri în ceea ce priveşte regimul de temperaturi şi abateri negative în regiunile intracarpatice acolo unde am înregistrat valorile cele mai coborâte de până acum în această iarnă, care s-au dus până la minus 20 de grade Celsius. Este, însă, o iarnă normală pentru România”, a declarat Elena Mateescu, potrivit DC News.

Vremea 14 ianuarie în București

Vremea din 14 ianuarie se anunță deosebit de rece în București. Cerul este parțial noros, iar temperaturile maxime se vor încadra între 2°C și -5°C. Vântul va sufla în rafale la amiză de 33 km/h și cu 16 km/h dinspre V pe timpul nopții. Șansele de precipitații sunt mari, iar cantitatea de precipitații va atinge <1 L/m².

Prognoza meteo 14 ianuarie la munte

Cerul este acoperit de nori la munte, iar noaptea va fi deosebit de rece. Temepraturile maxime și minime se vor încadra între 1°C și -10°C. Vântul va sufla cu putere și va viscoli zăpadă căzută pe timpul nopții. Vântul va sufla în rafele de 38 km/h pe timpul zilei și cu 44 km/h pe timpul nopții. Cantitatea de precipitații la munte atinge 1 L/m².

Vremea 14 ianuarie. Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, 14-20 ianuarie 2019. Vezi aici cum va fi vremea în România, la București și la munte.

Recomandari