Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Val de aer tropical în România, până la mijlocul lunii septembrie. Care sunt regiunile în care temperaturile vor depăși 33 de grade 

Un val de aer tropical a pus stăpânire pe unele regiuni din România, astfel că în următoarele săptămâni se vor înregistra temperaturi peste normalul perioadei. În același timp, însă, în alte zone din țară, instabilitatea termică va fi accentuată. 

Val de aer tropical în România, până la mijlocul lunii septembrie. Care sunt regiunile în care temperaturile vor depăși 33 de grade

Pixabay

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele săptămâni, în regiunile din sudul țării se vor înregistra temperaturi între 25 și 33 de grade. De cealaltă parte, în regiunile nord-vestice, precum și în zonele de munte, în special după orele amiezii, vremea va fi rece și sunt așteptate averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu o temperatura maximă în jur de 31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 15...18 grade.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni:

Săptămâna 17 – 24 august

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în regiunile nord-estice şi local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, potrivit Adevărul.ro.

Săptămâna 24 - 31 august

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Meteorologii anunță din nou vreme rea și ploi torențiale, în următoarele ore. Zonele vizate de codul galben

Săptămâna 31 august – 7 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 7 - 14 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor excedentare în regiunile intracarpatice.

Recomandari