Antena Căutare

Cum va fi vremea în weekend și când se strică vremea! Meteorologii au anunțat când vin ploile! 

Toamna ne-a încântat cu temperaturi ridicate, iar soarele ne-a răsfățat din plin, însă următoarele zile va aduce ploi, conform estimărilor făcute de meteorologi. 

Toamna ne-a încântat cu temperaturi ridicate, iar soarele ne-a răsfățat din plin, însă următoarele zile va aduce ploi, conform estimărilor făcute de meteorologi.

Astfel, începând cu 21 octombrie, valorile temperaturilor din termometre vor scădea drastic, iar ploile își vor face simțite prezența, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

în Crişana, până duminică, vremea va fi frumoasă şi caldă, media temperaturii maxime fiind de 23 - 24 de grade. Apoi temperaturile vor scădea cu până la 4 grade în medie până în 24 octombrie, după care variaţiile vor fi nesemnificative.

"Din data de 20 octombrie, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor scădea de la valori medii de 22 - 23 de grade spre medii de 13 grade, în data de 24 octombrie. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Temperaturile minime vor creşte de la 6 grade în medie, în primele zile ale intervalului, spre valori medii în jurul a 8 grade până în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 4 grade în medie până în 24 octombrie, după care variaţiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 21 -28 octombrie", arată ANM.

De altfel, vremea se răceşte în toată Transilvania. Dacă în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obişnuit, media temperaturii maxime situându-se în jurul a 22 de grade, ulterior vremea va deveni rece.

"În perioada 21-24 octombrie temperaturile maxime diurne vor scădea treptat până spre o medie în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25-28 octombrie. Minimele vor creşte de la aproximativ 2 grade în medie, în prima zi a intervalului, spre medii de 6-7 grade în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 3-4 grade în medie, în 23 octombrie. Ulterior acestei date şi până la finalul intervalului de prognoză, variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra în medie valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 -28 octombrie", arată ANM.

La munte, dacă până pe 18 octombrie temperatura medie diurnă va fi de 14-15 grade, în zilele următoare vremea se va răci treptat, fapt ce va conduce la scăderea maximelor spre 6 grade, în medie, în data de 24 octombrie, apoi până la sfârşitul intervalului de prognoză variaţiile nu vor fi semnificative. "Minimele vor creşte uşor şi treptat până spre medii de 5...6 grade în data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade în prima zi a intervalului de prognoză. Apoi vremea se va răci treptat până spre valori medii de -2..0 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 20-28 octombrie", arată ANM.

De precizat că estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Cod Galben de ceață! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore... Meteo 18 octombrie. Cum va fi vremea joi în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x