Antena Căutare

E oficial, se întoarce iarna! ANM: ”Se vor înregistra precipitații în aproape toată țara! Temperaturile vor scădea drastic!”

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (11 - 24 februarie) o vreme schimbătoare, cu treceri de la valori termice maxime de 10-12 grade la temperaturi de cel mult 3-4 grade Celsius

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (11 - 24 februarie) o vreme schimbătoare, cu treceri de la valori termice maxime de 10-12 grade la temperaturi de cel mult 3-4 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor fi prezente în aproape toată ţara atât în primele trei zile din această săptămână, cât şi după 20 februarie, dar în cantităţi moderate, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima zi de prognoză, vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade şi a minimelor de 2 grade. În următoarele trei zile se va răci, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor va fi între -5 şi -4 grade. În intervalul următor, până în jurul datei de 20 februarie, valorile termice vor creşte treptat cu aproximativ 6 - 7 grade cele diurne şi cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative. În primele două zile vor fi precipitaţii pe arii extinse şi, în general, moderate cantitativ, apoi vremea se va ameliora, iar precipitaţiile îşi vor mai face apariţia doar trecător şi pe suprafeţe mici.

În Crişana, media regională a maximelor termice va fi în scădere de la 8 grade, în prima zi, până, în jurul valorii de 2 grade în data de 13 februarie. Ulterior, se va încălzi uşor şi treptat, astfel că, în 20 şi în 21 februarie, maximele termice vor atinge, în medie, 9 - 10 grade. În următoarele trei zile se va răci uşor, cu aproximativ 2 grade. Nopţile vor deveni reci, iar în intervalul 13 - 21 februarie media temperaturilor minime va fi sub pragul de îngheţ. Cele mai reci dimineţi vor fi cele de 13 şi 14 februarie, când minimele vor fi, în medie, de la -5 la -4 grade. Vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe arii extinse în primele două zile, apoi vor fi slabe şi se vor semnala, cel mai probabil, în jurul datei de 14 februarie şi după 20 februarie.

În Transilvania, vremea va fi caldă în prima zi, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 11 grade. În următoarele două zile se va răci accentuat, iar valorile termice maxime se vor situa, în medie regională, în jurul a zero grade. Va urma o încălzire, astfel că în data de 20 februarie media maximelor termice va ajunge până la 7 - 8 grade. În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variaţii semnificative. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa în general între -9 şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi posibil importante cantitativ în primele două.

În Maramureş, valorile termice maxime vor scădea de la o medie regională de 7 grade, în prima zi, până la 2 grade în data de 2 februarie. Va urma o perioadă cu temperaturi maxime în creştere, care în intervalul 20 - 24 februarie vor fi, în medie, de 7 - 8 grade. Media temperaturilor minime va avea variaţii în general între -6 şi zero grade. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în primele zile de prognoză, când vor fi în general moderate cantitativ, dar şi după data de 20 februarie, când cel mai probabil vor fi slabe, potrivit Agerpres.

În Moldova, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima zi de prognoză, cu o medie regională a maximelor termice în jurul a 10 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea maximelor spre medii în jurul a 2 grade, în data de 16 februarie. Ulterior, maximele vor creşte până spre 8 - 9 grade, în medie, în perioada 20 - 22 februarie, iar spre sfârşitul intervalului vremea se va răci din nou. Minimele vor creşte spre medii în jurul a 2 grade în noaptea de 12 februarie, apoi vor coborî spre -4 grade, în medie, în noaptea de 14 februarie. Tendinţa va fi, în general, după această dată, spre valori cuprinse între -3 şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii mai ales între 11 şi 16 februarie, precum şi după data de 21 februarie.

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra, în medie regională, valori maxime în jurul a 10 grade, apoi se va răci de la o zi la alta, până spre 3 - 4 grade, în perioada 14 - 17 februarie. Ulterior, maximele vor creşte până spre medii în jurul a 8 grade în data de 23 februarie, apoi vremea se va răci uşor. În ceea ce priveşte temperaturile minime, creşterea de la începutul intervalului, spre medii în jurul a 5 grade, va fi urmată de o răcire a vremii ce va conduce la înregistrarea, în medie, a -2 grade în data de 19 februarie. După această dată, minimele vor creşte spre valori medii în jurul a 2 grade în intervalul 22 - 24 februarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 12 februarie, dar şi în intervalele 14 - 18 februarie şi 22 - 24 februarie.

În Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, apoi va intra într-un proces de răcire, urmând ca media regională a temperaturilor maxime să coboare spre 4 - 5 grade, în intervalul 13 - 16 februarie. Apoi, maximele termice vor creşte treptat, spre medii în jurul a 11 grade în intervalul 20 - 23 februarie. Spre sfârşitul intervalului vremea se va răci uşor. Minimele vor creşte la începutul intervalului spre valori medii în jurul a 3 grade, apoi vor coborî spre medii în jurul a -4 grade, în 14 februarie. Ulterior, tendinţa mediilor minimelor va fi de creştere uşoara spre -2, chiar zero grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 12 februarie, precum şi în intervalele 14 - 17 februarie şi 21 - 24 februarie.

În Oltenia, valorile maxime vor coborî de la o medie de 10 grade la începutul intervalului, spre medii de 4 - 5 grade în data de 14 februarie. Ulterior acestei date, maximele vor creşte uşor şi treptat, urmând ca, până la sfârşitul intervalului, să se înregistreze, în medie, 11 grade. Minimele vor creşte în primele zile ale intervalului spre medii regionale în jurul a 2 grade, apoi vor coborî spre -6 grade, în 14 februarie. Tendinţa generală, după această dată, va fi de creştere, până la o medie de zero grade, iar
probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11, 12 şi 13 februarie şi, din nou, spre sfârşitul intervalului.

La munte, în prima zi, media temperaturilor maxime va fi de 2 - 3 grade, după care va scădea până la -8 grade în ziua de 13 februarie. În intervalul următor, tendinţa va fi în general de creştere, iar între 18 şi 24 februarie media temperaturilor maxime va fi în jurul a zero grade. Nopţile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, în general, între -12 şi -6 grade. Vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, importante cantitativ pe 11 şi 12 februarie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

ANM, prognoza meteo pe regiuni 11-24 februarie. Vremea se răcește!... Cod galben de vreme rea! Ce anunță meteorologii pentru perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Parteneri Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Catine.ro Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței din ”Rebelde” Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței... Happy Channel Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a... Libertatea.ro Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o deținea a pierdut-o Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o... Ziare.com „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!” „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre... AntenaSport Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi. Motivul pentru care artista și actorul nu apar împreună: „Nimeni nu mă ascultă...” Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi.... Elle Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul /... Spynews.ro Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc BZI Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus HelloTaste.ro Templul solar din România creat de la zero. Este orientat spre solstițiul de iarnă, iar punctul de atracție este "focul viu" Templul solar din România creat de la zero. Este orientat spre solstițiul de iarnă, iar punctul de atracție este... Antena3.ro De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc useit Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca și maltrata FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca... Wall-Street Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Kudika Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Playtech Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Redactia.ro EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor Observator Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare MediCOOL Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast HelloTaste FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei ProSport Oaia NEAGRĂ a zodiacului! Rebelul care vrea să facă lucrurile în felul său și nu ține cont de reguli Oaia NEAGRĂ a zodiacului! Rebelul care vrea să facă lucrurile în felul său și nu ține cont de reguli Gandul Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce, însă, în Paradis Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce,... CanCan Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii DeParinti Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It Again” Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It... ZUTV Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp UseIT Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Hello Taste
Ultimele știri
x