Gata, primăvara își intră în drepturi! Cum va fi vremea în următoarele zile și de Paște 

Valul de aer polar a adus ploi și ninsori în mai multe zone din România, însă vremea se încălzește în următoarele zile, temperaturile ajungând chiar și la 17 grade Celsius. De asemenea, potrivit meteorologilor, de Paște vom avea vreme frumoasă. 

Gata, primăvara își intră în drepturi! Cum va fi vremea în următoarele zile și de Paște

Conform estimărilor realizate de Administrația Națională de Meteorologie, joi, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice, sud-vestice și în cele centrale. La munte, însă, se vor semnala precipitații mixte, iar în zonele joase de relief vor fi polo.

Vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar local şi temporar cu precădere ziua în sud, sud-est şi în centru. Temperaturile maxime vor fi cuprins între 4 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade.

Şi în Bucureşti, vremea se va încălzi semnificativ faţă de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va continua să aibă intensificări, cu viteze mai mari în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de 4...5 grade. Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade.

Cum va fi vremea de Paște

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat că vremea va fi frumoasă de Paște: ”Estimările actualizate vineri ne duc până în jurul datei sărbătorilor pascale, în 20 aprilie. După săptămâna aceasta, una mai rece şi cu o tendinţă spre excedent a cantităţilor de precipitaţii, ne aşteptăm ca săptămâna 30 martie - 6 aprilie să înregistreze creşteri în evoluţia regimului de temperaturi şi un deficit în aproape toată ţara în ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii specifice intervalului respectiv, după care săptămâna 6-13 aprilie, respectiv 13-20 aprilie păstrează acelaşi semnal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi. Două săptămâni normale din punct de vedere termic şi cu cantităţi apropiate de norme.

Luna aprilie, climatologic vorbind, înregistrează valori de temperatură, în medie, cu 4-6 grade faţă de martie şi, de la o zi la alta, pe măsură ce ne îndreptăm spre ultima lună a primăverii, zilele cu mai mult soare sunt mult mai frecvente şi cu temperaturi mai ridicate
”, a precizat Elena Mateescu, potrivit dcnews.ro.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri