Prognoza meteo până pe 3 mai. Cum va fi vremea de Paște

Meteorologii au emis estimările pentru vreme până pe data de 3 mai 2021. Potrivit prognozei, Paștele va fi unul cu soare și temperaturi peste normalul perioadei.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște

Shutterstock

ANM a emis prognoza meteo pentru 5 aprilie-3 mai 2021 și vin cu vești bune în ceea ce privește sărbătorile Pascale. Dacă prima parte a lunii aprilie va avea temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei, de Paște se vor înregistra temperaturi mai ridicate, comparativ cu normalul începutului de mai. De asemenea, și cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile” în Săptămâna Patimilor și de Paște.

Citește și: Vremea 6 aprilie 2021. Frig în nord și nord-vest, temperaturile cresc în restul teritoriului

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a realizat o estimare meteorologică pentru patru săptămâni.

„Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, sunt precizările referitoare la prognoza meteorologilor.

Citeşte şi: Vremea 3 aprilie. Început de weekend cu ploi frig și ninsori

Cum va fi vremea în săptămâna 05.04.2021 – 12.04.2021

În prima parte a lunii aprilie valorile termice vor fi mai scăzute decât normalul perioadei. Ploile vor fi deficitare în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale pentru această perioadă, în restul regiunilor:

„Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice și la munte. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval”, potrivit meteo.ro.

Citește și: Paştele Catolic. Părintele Francisc Doboș: Lucrurile profunde se descoperă într-o normalitate

Cum va fi vremea în săptămâna 12.04.2021 – 19.04.2021

La jumătatea lunii aprilie temperaturile vor fi normale pentru această perioadă.

„Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele montane”, conform meteorologilor.

Citește și: Raed Arafat, despre Paștele din 2021. Ce se întâmplă în România, în perioada sărbătorilor pascale

Cum va fi vremea în săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021

De Florii, meteorologii spun că temperaturile vor fi normale pentru această perioadă.

„Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nordice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval”, potrivit meteorologilor.

Cum va fi vremea în Săptămâna Mare și de Paște

În săptămâna Mare și de Paște temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei

„În săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile”, anunță meteorologii.

Paștele pică anul acesta pe 2 mai și avem următoarele zile libere legale:

30 aprilie – Vinerea mare – zi liberă sărbătorită vineri;

2 mai – Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită duminică;

3 mai – A doua zi de Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită luni.

Ultimele știri