Antena Căutare

Cum influențează anticiclonul format în urma valului de aer polar vremea din România! Meteorologii au făcut anunțul pentru zilele următoare! 

Anticiclonul care s-a format în urma masei de aer polar ce a pătruns în Europa în ultimele zile a adus, în România, temperaturi mai scăzute cu 7-8 grade, însă meteorologi au vești bune. 

Anticiclonul care s-a format în urma masei de aer polar ce a pătruns în Europa în ultimele zile a adus, în România, temperaturi mai scăzute cu 7-8 grade, însă meteorologi au vești bune.

Chiar dacă vremea s-a răcit brusc în ultimele zile, în perioada următoare, temperaturile din termometre vor crește, conform prognozei meteo.

„Așa s-au poziționat masele de aer. Am avut circulații termice care au determinat deplasarea maselor de aer rece dinspre zona de nord a continentului, masa de aer polar, și au coborât foarte mult către partea de sud a Europei, inclusiv în România. Nu e ceva nemaiîntâlnit, însă diferențele de temperatură de la o zi la alta au fost foarte mari”, explică meteorologul ANM Alina Șerban.

„Ne așteptăm la temperaturi mai scăzute decât normalul de la această dată, atât ziua, cât și noaptea, cu peste 6-8 grade. La noapte, vom avea temperaturi asemănătoare cu noaptea anterioară, temperaturi sub 0 grade în zonele centrale, în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei și prin Moldova, acolo unde se va produce bruma. Temperaturi scăzute și în restul teritoriului, în această noapte, 2-4 grade cel mult, 7-8 în zona litoralului, acolo vor fi diferențele cele mai ridicate.

Vineri, temperaturile maxime vor urca spre 23-24 de grade, chiar și în Capitală. Și temperaturile minime vor fi în creștere. Zero grade doar în depresiuni, în estul Transilvaniei. Nu putem spune că mergem însă pe o încălzire. În acest weekend, prognoza meteo în România ne arată că este posibil ca un pasaj să traverseze teritoriul țării, de la nord la sud. Ne vom mai răci în jumătatea de nord a țării și apar precipitațiile sub formă de ploaie”, adaugă Alina Șerban, conform Digi24.

Vremea în România se va transforma RADICAL în următorii ani. Va trebui să ne obişnuim cu temperaturi de 50 de grade. Ano... ANM anunță: ninsori în România! Ce urmează după cea mai geroasă zi de septembrie din ultimii 60 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x