Antena Căutare

Prognoza meteo pentru luna octombrie 2021. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni și cât vor scădea temperaturile

Meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru luna octombrie. ANM anunță în cele mai multe regiuni tempraturi normale pentru această perioadă, în următoarele 4 săptămâni. Totuși, în unele reginui, meteorologii estimează valori ușor mai scăzute, față de anii anteriori.

frunze-toamna-colaj
Meteorologii au făcut o estimare a vremii pentur luna octombrie 2021 | Shutterstock

Pentru luna octombrie meteorologii anunță temperaturi cu până la 7 grade mai mici în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie.

„Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului.

Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 - 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie", au anunțat meteorologii, potrivit Digi24.

Prognoza meteo pentru perioada 4 octombrie- 1 noiembrie 2021

Articolul continuă după reclamă

Meteorologii au făcut o estimare pentru fiecare săptămână a lunii octombrie, analizând temperaturile medii ale perioadei 1993-2016, potrivit meteoromania.ro.

Meteorologii au precizat că estimarea lunară nu poate cuprinde și fenomenele extreme, care pot fi identificate cu puțin timp înainte ca acestea să se producă.

Citește și: Un val de frig acoperă România. Temperaturile pot ajunge până la limita înghețului! Când revin zilele calde

Prognoza meteo pentru săptămâna 4-11 octombrie 2021

În săptămâna 4 - 11 octombrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Există posibilitatea ca temperaturile să fie uşor mai coborâte în extremitatea de est a ţării, față de cele specifice perioadei. Va ploua mai mult în jumătatea nord-vestică a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice, față de normalul perioadei. În restul regiunilor României vor fi în general ploi într-o cantitate normală pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11-18 octombrie 2021

Pentru perioada 11 - 18 octombrie 2021, meteorologii estimează temperaturi mai mici față de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României şi cantităţi de precipitaţii, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Prognoza meteo până la jumătatea lui octombrie. Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă și când se răcește considerabil

Prognoza meteo pentru săptămâna 18-25 octombrie 2021

În săptămâna 18 - 25 octombrie 2021, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de normalul perioadei, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local în sud-vestul ţării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie 2021

În ultima săptămână din luna octombrie, perioada 25 octombrie - 1 noiembrie 2021, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul României. Totodată, cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, potrivit ANM.

Prognoza meteo 1 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 2 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x