Antena Căutare

Prognoza meteo pentru septembrie 2023. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Meteorologii anunță că sunt temperaturi neobișnuit de ridicate pentru luna septembrie. Valorile termice vor mai crescute decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

imagine cu un parc in septembrie Galerie
Prognoza meteo pentru septembrie 2023. | shutterstock.com

Toamna aduce temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite, transmite, astăzi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale până spre sfârşitul lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării. În cea de a doua jumătate a lui septembrie, în regiunile estice şi sud-estice se vor înregistra temperaturi mai ridicate.

Meteorologii anunță că începând de marţi, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică, însă în București vor fi încă temperaturi ridicate. Începând de miercuri temperaturile vor scădea până la 27 grade spre sfârșitul săptămânii.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de caniculă în mai multe zone ale țării. Ce avertizări au făcut meteorologii și ce orașe sunt vizate

Vremea în săptămâna 28.08.2023 – 04.09.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice şi local în cele vestice, centrale, sudice şi estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Alertă ANM! Cod portocaliu de caniculă. E zi de foc cu teperaturi de 39 de grade Clesius. Avertismentul meteorologilor

Vremea în săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Citește și: Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite în septembrie. Cum va arăta vremea în prima lună de toamnă. Schimbările care afectează

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Alertă ANM! Cod galben de caniculă în mai multe zone ale țării. Ce avertizări au făcut meteorologii și ce orașe sunt viz... Prognoza meteo 30 august 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x