Live acumDragoste de tata
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Prognoza meteo toamna 2019: Vremea septembrie, octombrie, noiembrie în România

Prognoza meteo toamna 2019: Vremea septembrie, octombrie, noiembrie. Prognoza meteo pe trei luni în România. Când vine frigul

prognoza meteo toamna 2019

Prognoza meteo toamna 2019: Vremea septembrie, octombrie, noiembrie. Prognoza meteo pe trei luni în România. Când vine frigul

Vremea în toamna 2019 se aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, cel puțin în prima parte. Temperaturile depășesc 30 grade spre finalul lunii august, iar septembrie aduce, de asemenea valori termice ridicate. Frigul se va resimți cu adevărat spre sfârșitul lunii noiembrie, când minimele vor coborî până la 0 grade C.

Vremea Toamna 2019. Prognoza meteo septembrie

În prima săptămână din luna septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar, local, în regiunile intracarpatice şi apropiat de cel normal pentru acest interval în rest.

Vremea se va menține caldă spre mijlocul lunii septembrie, mediile valorilor termice fiind apropiate de cele specifice, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Finalul lunii septembrie aduce valori maxime și minime ce se vor încadra între 19 și 6 grade C, dar și averse de ploaie în cantități specifice.

Vremea Toamna 2019. Prognoza meteo octombrie

Octombrie 2019 va fi o tot o lună caldă în România, temperaturile maxime și minime încadrându-se între 23 grade și 3 grade C. Temperaturile scăzute vor veni însă de la mijlocul lui octombrie, ceea ce înseamnă că toamna își va intra cu adevărat în drepturi începând cu acest interval de timp. Precipitațiile însă vor fi mai slabe.

Vremea Toamna 2019. Prognoza meteo noiembrie

Vremea se va mai răci în noiembrie 2019, valorile maxime și minime încadrându-se între 13 și 3 grade C. Cerul va fi predominant noros pe tot parcursul lunii, iar începând cu mijlocul lunii noiembrie vom avea și minime de 0 grade C și precipitații mai bogate.

Vremea toamna: prima zi de îngheț

Anul trecut, toamna a înregistrat valori ridicate până spre finalul lunii, primul îngheț înregistrându-se în dimineața zilei de 26 septembrie, pe spații relativ extinse din Transilvania și Maramureș (îngheț ce a va venit la pachet cu brumă), în depresiunile din estul Transilvaniei și semnalându-se îngheț la sol. Acolo temperaturile minime au coborât până spre -5 grade Celsius. Rămâne de văzut care va fi prima zi de îngheț din toamna anului 2019.

Citește și:

Vremea 19 - 25 august 2019. Meteo: schimbări bruște de temperatură

Vremea septembrie 2019 litoral. Ce temperaturi se vor înregistra la mare și până când va fi vreme de plajă