Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Avertizare meteo în România. Vremea se strică! ANM: Vin furtunile și va ploua torențial

Meteorologii anunță că în unele zone din țară apar furtuni și ploi torențiale în următoarele ore. Potrivit prognozei meteo, vremea se strică și în weekend, când va apărea instabilitate atmosferică în aproape toate regiunile.

Avertizare meteo în România. Vremea se strică

''Pe parcursul zilei de astăzi, instabilitatea atmosferică din ce în ce mai accentuată în regiunile intracarpatice, precum şi în zonele de deal şi de munte. Aceste regiuni sunt aflate sub un mesaj de alertă de cod galben ce este valabil până în această seaă, la ora la ora 23", explică meteorologul de serviciu, la Antena 3.

Instabilitatea atmosferică se va menţine şi pe parcursul următoarelor zile, când vom avea în continuare astfel de fenomene, averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină, cel mai probabil în sud vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane.

Prognoza meteo până pe 2 august. Vreme călduroasă și ploi aproape zilnice

Vremea rămâne călduroasă în următoarea perioadă, iar maximele vor ajunge în unele zone ale țării la 32 de grade Celsius. Sunt posibile averse în unele zile în majoritatea regiunilor, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

În Banat, în 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 2 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 30 de grade. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 27 și 29 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 24 și 29 iulie.

În Crișana, până pe 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 3 grade, apoi maximele termice vor crește ușor. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 26 și 28 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 25 și 30 iulie.

ANM anunță că în Transilvania vremea va deveni treptat apropiată de normalul perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 26-28 de grade, iar cea a minimelor termice de 14...15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-24 iulie și 26-29 iulie.

În Maramureș, vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 26-27 de grade, iar cea a minimelor termice de 14-15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-23 iulie și 25-29 iulie.

În Moldova, până în data de 24 iulie, media temperaturilor maxime va oscila în jurul a 28 de grade, iar în următoarele două zile va crește la 30 de grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, între 29 și 31 de grade.

În Dobrogea, maximele se vor situa, în medie, între 28 și 30 de grade, iar media minimelor va fi de 19....20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și posibil după data de 30 de iulie.

În Muntenia, vremea va fi călduroasă. În 23 și 24 iulie această medie va fi de 29-30 de grade, apoi ea va crește spre 32 de grade pe 26 iulie, medie ce se va menține cu mici variații până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi în intervalul 23-25 iulie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Și în Oltenia vremea va fi călduroasă. În 23 și 24 iulie această medie va fi de 28-29 de grade, apoi ea va crește spre 30-31 de grade pe 25 iulie, medie ce se va menține cu mici variații până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi în intervalul 23-29 iulie.

Recomandari