Vremea o ia razna în toată țara! Se vor resimți 38 de grade în Capitală și în partea de sud. În alte 15 județe va ploua torențial

Vremea o ia razna în toată țara! Se vor resimți 38 de grade în Capitală și în partea de sud, în timp ce în alte 15 județe va ploua torențial, cu furtuni și posibile căderi de grindină.

Vremea o ia razna în toată țara! Se vor resimți 38 de grade în Capitală și în partea de sud. În alte 15 județe va ploua torențial

Cod galben de vreme instabilă în 15 judeţe, marţi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de vreme instabilă, valabilă marţi, timp de opt ore, începând cu ora 12:00, în 15 judeţe, precum şi o informare de disconfort termic în zone din sud şi sud-est, până miercuri seara.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de marţi, în intervalul orar 12:00 - 20:00, în zona Carpaţilor Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei şi estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 30 - 50 l/mp.

Judeţele afectate de Codul galben sunt: Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ şi Bacău.

Informare de caniculă în sud şi sud-est, până miercuri seara

Totodată, ANM a emis o informare de caniculă, valabilă în intervalul 30 iunie, ora 12:00 - 1 iulie, ora 18:00, în regiunile sudice şi sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 şi 36 de grade, iar în cele vestice între 32 şi 34 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat la amiază, mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, în timp indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Specialiştii menţionează că disconfortul termic se va menţine accentuat şi în următoarele zile, iar ITU va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie.

Ultimele știri