Antena Căutare

Prognoza meteo. Vremea până la jumătatea lunii iunie. Ce anunță meteorologii pentru următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni, în intervalul 24 mai - 21 iunie 2021. Cum va fi prima lună de vară.

Vremea
Prognoza meteo pentru jumătatea lui iunie | shutterstock

Potrivit meteorologilor o masă de aer tropical va aduce temperaturi de vară în toată ţara, începând de sâmbătă. Mercurul va urca în termometre până la 30 de grade Celsius.

Pentru jumătatea lunii iunie 2021, meteorologii anunță cantități reduse de precipitații în nord-est și centru, dar și ușor deficitare în sud-vest. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru prima săptămână din luna iunie, potrivit Observator.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 – 31 mai 2021

Valorile termice se vor situa în general peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în aproximativ jumătate de țară. Ce zone sunt afectate

Regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în jumătatea sudică a țării, dar și local excedentar în nordul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea pentru săptămâna 31 mai – 7 iunie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile nordice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în nord-est și centru, dar și ușor deficitare în sud-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 – 14 iunie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Citește și: Vremea pentru două săptămâni. ANM anunță temperaturi de până la 26 de grade Celsius și o răcire bruscă. Unde va fi cel mai cald

Vremea pentru săptămâna 14 – 21 iunie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval.

Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în aproximativ jumătate de țară. Ce zone sunt afect... Prognoza Meteo, 22 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x